ep archivo   el presidente de banco sabadell josep oliu durante su intervencion en el encuentro
MUTUALIDAD DE LA ABOGACÍA - Archivo

Com valoren els analistes els resultats de Banc Sabadell? Les primeres valoracions de les xifres i les previsions són positives.

  • 1,64€
  • 8,73%

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu d'1,25 euros, destaquen que el banc ha elevat fins al 50% la ràtio de payout per distribuir dividends.

A més, comenten que "un fort augment dels guanys al quart trimestre està acompanyat per una guia optimista per al 2023, que apunta a un creixement del marge d'interessos per sobre del consens (guia de creixement de dos dígits alts) i un deteriorament limitat de la qualitat dels actius (Cost del Risc total menor a 65 punts bàsics per a l'any fiscal 23 enfront de 60 punts bàsics l'any fiscal 22)”.

Segons la seva valoració, el benefici net del quart trimestre, així com el ROTE anual del 7,8% i el marge d'interessos "van superar còmodament les expectatives".

Sobre la recompra d'accions de 204 milions d'euros, la seva previsió era que arribés als 165 milions, "per això l'anunci d'avui hauria de ser benvingut".

Pel que fa al marge d'interessos, calculen que se situarà entre 4.400 i 4.500 milions d'euros el 2023, per sobre de la previsió del consens, que de moment espera un marge per sota de 4.200 milions.

En negatiu, la previsió d'una caiguda de les comissions d'un dígit baix contrasta amb la previsió del consens de “comissions lleugerament creixents”. Per part seva, la guia de costos totals d'uns 3.000 milions d'euros s'ha situat "en línia amb el consens".

LA VALORACIÓ DE RENTA 4

Per la seva banda, els experts de Renda 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu d'1,28 euros, comenten que "els resultats del quart trimestre han superat les nostres estimacions i les del consens a les principals línies de la compte de resultats, recolzats per una generació més gran de marge d'interessos, menor càrrega d'altres ingressos i costos d'explotació inferiors, que permeten compensar la pitjor evolució de les comissions netes".

L'entitat espera que el marge d'interessos creixi al voltant del 15% el 2023 (enfront de la previsió de Renta 4 del 10%), amb unes comissions netes caient a un dígit baix (davant la previsió de pujada del 3% de Renda 4). "Esperem reacció positiva del valor", afirmen.

BANKINTER TAMBÉ ÉS POSITIU

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb una valoració d'1,05 euros, destaquen que les xifres "sorprenen positivament al quart trimestre" i que la rendibilitat/RoTE arriba al 7,8%, per sobre de l'objectiu del 6%.

"La guia per al 2023 és positiva i augmenta la remuneració per a l'accionista via dividend i recompra d'accions", afegeixen.

Finalment, indiquen que "Sabadell està ben posicionat per capturar la pujada de tipus a la zona euro", ja que el marge d'interessos representa el 73,3% dels ingressos.

A més, assenyalen que “la demanda de crèdit empresarial (clau a Sabadell) es manté ferma (+11,0% en circulant) i els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament”.

Noticias relacionadas

contador