ep archivo   la presidenta de banco santander ana botin en la conferencia internacional de banca 20230202075403
BANCO SANTANDER - Archivo

Banc Santander ha presentat aquest dimarts els seus nous objectius financers per al període 2023-2025. Aquestes en són les primeres valoracions dels experts, que consideren positius els anuncis realitzats per l'entitat.

  • 4,76€
  • -0,16%

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 4,90 euros per acció, comenten que la pujada de la retribució a l'accionista del 40% al 50% dels beneficis "era esperada" i ja entrava "en les expectatives del consens".

El que sí que consideren més sorprenent i positiu és "el rang ROTE (ràtio de rendibilitat) objectiu durant els propers tres anys del 15 al 17%, que implica un avantatge significatiu davant el consens". Sobretot perquè les previsions actuals encara apunten a una ràtio ROTE del 13% el 2023.

També comenten que “l'enfocament en el creixement del TNAV per acció ha de ser benvingut”, ja que ha estat una de les crítiques que Santander ha rebut durant el passat per part dels analistes. "El mercat voldrà veure més detalls després dels objectius, però els titulars inicials marquen les caselles correctes", indiquen.

Un dels principals objectius del banc és assolir un creixement mitjà de doble dígit de mitjana anual a la suma del valor comptable tangible (TNAV) per acció més el dividend per acció, un indicador clau de creació de valor.

Sobre l'objectiu de ràtio de capital CET per sobre del 12%, comenten que "pot decebre alguns, que continuen considerant-ho massa baix".

Pel que fa a l'estratègia, consideren que "no hi ha un canvi important", ja que es reforça l'enfocament a augmentar els ingressos basats en comissions. Per acabar, assenyalen que la previsió del Cost del Risc de l'1%-1,1% per al 2025 és "més benigna que les expectatives del consens".

En conclusió, aquests experts reitera la seva visió positiva sobre Santander per "la seva diversificació i la seva ponderació més gran cap als préstecs al consum/minoristes". A més, assenyalen que "les preocupacions sobre les perspectives per al Brasil i el negoci d'automòbils als Estats Units ja estan descomptades".

BANKINTER: COMPRAR; 4,25 EUROS

Per la seva banda, els analistes de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 4,25 euros, assenyalen que “el més important és que les mètriques clau milloren els objectius actuals, amb una rendibilitat/RoTE objectiu que supera el cost del capital estimat i un creixement de doble dígit al BPA (Benefici per Acció)”.

"El pla pivota sobre un augment de 7%-8% en ingressos i millores d'eficiència. La ràtio d'eficiència (costos/ingressos) objectiu se situa en el 42% per al 2025 (enfront del 45,8% actual) amb un cost del risc/CoR baix (1,0%/1,1% objectiu enfront del 0,99% actual)”, afegeixen.

Per acabar, destaquen que Santander "millora la remuneració per als accionistes, amb un pay-out objectiu (repartiment de beneficis) del 50% (enfront del 40% actual) mitjançant pagaments en efectiu i recompres d'accions".

Noticias relacionadas

contador