grisi

Banc Santander ha decidit incrementar la política de retribució a l'accionista des d'aproximadament el 40% fins al 50% del benefici entre el 2023 i el 2025, tant amb dividends en efectiu com amb recompres d'accions.

  • 4,73€
  • -0,74%

L'equip directiu del banc celebra aquest dimarts a Londres el Dia de l'Inversor i ha presentat el pla de creixement de l'entitat per als propers tres anys (2023-2025). La presidenta, Ana Botín, el conseller delegat, Héctor Grisi, i el director financer, José García Cantera, explicaran l'estratègia i els principals objectius financers i comercials del grup.

A més de la pujada del pay out, Santander s'ha marcat com a objectius principals aconseguir un retorn sobre el capital tangible (RoTE) del 15-17% el 2023-2025 i una ràtio d'eficiència d'aproximadament el 42% el 2025.

També mantenir la ràtio de capital CET1 fully loaded per sobre del 12% i assolir un creixement mitjà de doble dígit de mitjana anual a la suma del valor comptable tangible (TNAV) per acció més el dividend per acció, un indicador clau de creació de valor.

En altres objectius destacats, es preveu un creixement d'ingressos per comissions del 8-9% anual el 2023-2025, i un creixement dels costos del 4-5% anual durant el mateix període, amb un cost del risc (CoR) del 1,0-1,1% el 2025.

DIVIDENT I RECOMPRA D'ACCIONS

El banc ha anunciat aquest dimarts el pagament d'un dividend complementari de 5,95 euros bruts per acció i un nou programa de recompra d'accions de 921 milions d'euros, amb càrrec als resultats del 2022.

Santander ha destacat que va obtenir resultats rècord l'any passat, recolzant-se en el seu lideratge als mercats locals, la seva potent escala i les capacitats comercials dels seus negocis i xarxa globals. "Aquesta combinació és fonamental per al pla de creixement, ja que permetrà al banc augmentar el nombre de clients i els ingressos, alhora que redueix el cost de servei i millora l'aportació de valor al client i l'eficiència", ha explicat.

El banc aspira a augmentar en 40 milions el nombre de clients fins al 2025, xifra que portarà el total a uns 200 milions, i el nombre de clients actius en 26 milions, fins a uns 125 milions. Aquest avenç contribuirà a augmentar els ingressos al voltant del 7-8% a l'any de mitjana en euros constants el 2023-2025. A més, el banc està duent a terme una transformació que permetrà millorar la ràtio d'eficiència del 45,8% a aproximadament el 42% el 2025.

Els negocis globals, Santander Corporate & Investment Banking i Wealth Management & Insurance, i les unitats de finançament d'automòbils i PagoNxt, la plataforma de pagaments del banc, ja van generar més del 30% dels ingressos del grup i del 50% del benefici a 2022. S‟espera que l‟aportació als ingressos al grup d‟aquests negocis augmenti fins a més del 40% per al‟any 2025, mentre que en el cas dels ingressos per comissions superarà el 50%.

DECLARACIONS D'ANA BOTÍ I HÈCTOR GRISI

"Hem complert els objectius de l'Investor Day de 2019, creixent milions de clients i millorant la rendibilitat, alhora que seguim enfortint el balanç. Aquests resultats reflecteixen l'avantatge competitiu que suposen una combinació única d'escala global i local a tots els mercats als que operem, el valor de la diversificació i el focus en el client”, ha comentat Ana Botín, presidenta del banc.

"La nostra posició de lideratge en mercats locals i les capacitats comercials dels nostres negocis i xarxa globals ens permetran reforçar els resultats, cosa que generarà més valor per als nostres clients, accionistes i la societat. Confiem a aconseguir-ho gràcies a la nostra tecnologia, experiència i al gran equip del banc, que ha realitzat una excel·lent feina els últims anys", ha afegit Héctor Grisi, conseller delegat.

Noticias relacionadas

contador