ep archivo   porsche macan s
PORSCHE - Archivo

Els experts de Berenberg han retallat les valoracions dels principals fabricants europeus d'automòbils, tot i que han reiterat el consell de comprar sobre la majoria d'aquestes empreses. A més, han retallat el consell sobre Porsche i han elevat la recomanació sobre Volkswagen.

  • 134,90€
  • -0,66%

En el cas de Mercedes Benz, han reduït la valoració fins als 83 euros des dels 88 euros. Per Renault, han retallat el preu objectiu fins als 47 euros des dels 49 euros per títol. I per a Stellantis, han rebaixat la seva valoració fins als 21 des dels 22 euros per títol. En aquests tres casos, han reiterat el consell de comprar.

En el cas de BMW, han reiterat el consell de mantenir i han elevat el preu objectiu fins als 102 euros des dels 99 euros. Segons la seva anàlisi, cotitza múltiples més elevats que Mercedes Benz.

A més, han retallat la seva recomanació sobre Porsche fins a mantenir des de comprar i el preu objectiu fins als 117 euros des dels 125 euros per acció; i alhora han elevat el seu consell sobre Volkswagen a comprar des de mantenir, encara que han retallat la seva valoració fins als 130 euros des dels 145 euros per títol.

"De manera oportunista, elevem Volkswagen a causa d'una ràtio risc/recompensa més atractiva, amb les accions cotitzant en un mínim del cicle gràcies a expectatives poc exigents i a la valoració dels riscos a curt termini", assenyalen.

"Els fabricants d'automòbils han continuat desafiant àmpliament el cicle amb guanys sorprenentment resistents al primer semestre", expliquen.

Però “aquests resultats resilients dels guanys no han fet més que intensificar el debat sobre els múltiples de guanys. En altres paraules, atès que les valoracions del sector són barates, creiem que no es produirà cap requalificació fins que entrin en vigor les 'dolentes notícies' i la reducció dels beneficis, que probablement hauran disminuït encara més al segon semestre i més enllà”, afegeixen.

"Preferim accions amb històries clares i recuperació estratègica, recolzades per nivells de valoració baixos en comparació amb la història", conclouen, després de retallar un 5% la previsió de beneficis per al sector de cara al 2024 i 2025.

contador