ep archivo   fachada de la sede de grifols
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Tres cases d'anàlisis diferents i tres preus objectius diferents per a Grifols. Barclays, Bankinter i Berenberg han publicat a les últimes hores una actualització de les seves valoracions sobre la farmacèutica. Els primers han retallat el preu objectiu fins als 11,00 euros des dels 11,50 euros (mantenen un consell de neutral). Els segons l'han ajustat lleugerament a l'alça, fins als 13,40 euros des dels 13,20 euros, també amb un consell de neutral. I els tercers, l'han reduït lleugerament, fins als 24,80 euros des dels 24,90 euros en el cas de les accions de Classe A (amb dret a vot), i fins als 18,60 euros des dels 18,70 en el cas dels títols de Classe B (sense dret a vot).

  • 9,89€
  • -0,64%

Pel que fa a Berenberg, el seu preu implica atorgar un potencial de pujada ni més ni menys que el 113% als títols de Classe A de Grifols, mentre que Barclays no creu que tinguin cap potencial (actualment cotitzen als 11,6 euros) i Bankinter els veu un impuls addicional del 15%.

QUÈ OPINA CADASCUN DE LA COMPANYIA?

A finals del mes passat, Berenberg qualificava de “desconcertants” les fortes caigudes que registrava Grifols des de mitjans de setembre i tornava a mostrar el seu suport a la companyia.

En aquest últim informe d'ara, en què també reitera comprar, insisteix que Grifols està complint el que va prometre.

Així, explica que amb motiu de la presentació dels resultats del 2022 que va publicar el febrer, l'empresa va reafirmar el compromís de reduir-ne l'endeutament elevat i va delinear l'enfocament de tres punts: vendes d'actius, recuperació orgànica de l'EBITDA, i, si cal, i en les condicions adequades, activitats de capital o relacionades amb el capital.

El mercat, després d'això, no va respondre de manera positiva, i les accions van perdre ràpidament al voltant d'un 40% del valor durant les quatre setmanes següents. Tot i això, Berenberg subratlla que, des d'aleshores, l'empresa ha complert el que va prometre, malgrat això tant les accions de Classe A com les de Classe B encara es negocien a múltiples P/E per al 2024 per sota de 12 vegades.

"Considerem que estan significativament infravalorades", afirma Berenberg. "Si Grifols continua complint les seves promeses, com anticipem, creiem que les dues classes d'accions podrien més que duplicar el seu valor per a finals del 2024", assevera contundent.

BANKINTER I BARCLAYS

De les tres empreses d'inversió esmentades, Bankinter és la segona que valora millor Grifols. En aquest darrer informe, en què eleva lleugerament el preu, analitza els resultats del tercer trimestre i diu que la seva opinió és “neutral”.

Tot i això, destaca la recuperació dels marges motivada pel pla de millora d'eficiència. Recorda que Grifols va publicar els seus comptes el 2 de novembre passat, unes xifres que van ser rebudes amb fortes alces del 12,83% durant la jornada.

Bankinter comenta que un atractiu afegit per a la companyia és la possibilitat d'acordar al quart trimestre la venda de la participació en Shanghai RAAS i tancar la transacció al primer semestre del 2024. “Aquesta desinversió permetria a Grifols centrar la seva estratègia a impulsar el seu negoci al mercat clau d'Amèrica del Nord, retallaria un endeutament que en repetides ocasions hem qualificat d'elevat i en rebaixaria el perfil de risc”, diu Bankinter.

Finalment, l'opinió de Barclays, que n'és la menys favorable. Tot i que Grifols ha reiterat la confiança que pot desinvertir en Shanghai RAAS per obtenir 1.500 milions de dòlars per reduir el deute al 2025, a aquests analistes no els acaben de convèncer els retards en anunciar l'operació.

“La nostra anàlisi d‟escenari suggereix un potencial de revaloració del 15-20% si aquest acord es confirma. Tot i això, a causa de la demora en la finalització fins al primer semestre del 2024 i la manca de detalls disponibles, mantenim la nostra recomanació de neutral i reduïm el nostre preu objectiu fins als 11 euros, a causa d'una perspectiva reduïda de despalanquejament orgànic”, afirma Barclays.

Noticias relacionadas

contador