• Les accions d’NH pugen un 7%, fins a 6 euros, després de disparar-se dilluns un 11,8%
  • En la seva opinió, l'operació és poc atractiva per a l'accionista minoritari d’NH
Hoteles NH

Les accions d’NH Hotels pugen un 7% en borsa, fins a 6 euros per títol, després que aquest dilluns es disparessin un 11,8% després de l'oferta de compra llançada per Grup Barceló, que valora NH en 7,08 euros per títol.

  • 4,12€
  • -0,96%

No obstant això, els analistes de Bankinter recomanen als accionistes d'NH que venguin les accions al mercat pel fet que "es tracta d'un bescanvi d'actius amb una companyia no cotitzada i no d'una oportunitat per canviar les seves accions en efectiu amb una prima. Això fa poc atractiva aquesta operació per a l'actual accionista minoritari d’NH, almenys en el curt termini".

Barceló ha ofert a NH la integració de Grup Barceló a NH mitjançant el lliurament de noves accions emeses per NH al Grup Barceló, mantenint la societat cotitzada. "La nostra intenció és la integració de tots els actius i passius del Grup Barceló, incloent-hi les nostres divisions d'Hotels i Viatges, que creiem que podrien aportar valor al grup combinat. Tanmateix, estem disposats a considerar diferents alternatives pel que fa al perímetre d'actius i passius de cara a facilitar l'èxit de la transacció", ha assenyalat Barceló.

Bankinter afegeix que els accionistes minoritaris d’NH "només podrien decidir si continuen o no com a accionistes de la companyia resultant de la fusió". Per això, la seva recomanació "és aprofitar la pujada per vendre".

Segons aquests experts, aquesta és la principal raó que explica que el mercat no estigui "disposat a elevar la cotització fins a l'entorn del preu ofert (7,08 euros)". El fet que l'acció d’NH cotitzi en sis euros indica que "la probabilitat que el mercat assigna al fet que Barceló millori la seva oferta és reduïda".

Noticias relacionadas

contador