ep archivo   sede de amadeus en madrid
AMADEUS - Archivo

A Jefferies li segueix agradant Amadeus. La companyia novaiorquesa manté el consell de comprar sobre la companyia espanyola, als títols de la qual millora el preu objectiu fins als 67 euros. Això suposa un potencial de revaloració del 15% respecte als nivells actuals i un augment de gairebé el 10% del preu objectiu des dels 61 euros anteriors.

  • 59,38€
  • -0,44%

“Davant de les deprimides expectatives dels inversors, els resultats d'Amadeus són prou bons, encara que inclouen algunes parts mòbils i, en darrera instància, rebaixem les previsions en un 5%”, indiquen des de Jefferies. En aquest sentit, la companyia destaca que el reajustament de les previsions “permet ara als inversors centrar-se en la recuperació en curs del sector i en els guanys de quota de mercat”.

“Continuem valorant Amadeus en línia amb les seves homòlogues europees de programari, sobre la base del rendiment del flux de caixa lliure per a l'any 2024. A causa de les valoracions més grans de les seves homòlogues al llarg de l'any, fins i tot amb previsions més baixes, actualitzem la nostra valoració”, expliquen.

La companyia novaiorquesa assenyala que les vendes d'Amadeus al quart trimestre es van situar un 1% per sota del que esperava el consens, encara que les vendes de l'empresa van superar un 3% els càlculs del mercat i es van situar per sobre dels nivells precovid.

“Quant al flux de caixa, al segon semestre va ser inferior al que s'esperava, en 500 milions d'euros, a causa d'una sortida de comptes per cobrar superior al normal. Amadeus sol registrar un fort flux de caixa, per això considerem que es tracta d'una dada aïllada i no de l'inici d'una tendència”, afegeixen.

De cara al futur, Jefferies recalca que la direcció de la companyia espanyola “va reiterar les expectatives que continuï la recuperació del transport aeri”. En aquest sentit, assenyalen que, “encara que el ritme és incert, es va basar en les hipòtesis de la IATA d'un creixement del 21% el 2023”.

“L'augment dels viatges internacionals hauria de tenir un efecte positiu als preus i el mix del segment GDS. Mentrestant, l'emigració de passatgers d'aerolínies russes s'hauria de veure compensada per un augment del volum d'entre 45 i 55 milions de passatgers gràcies als contractes signats el 2022”, afegeixen.

En conjunt, Jefferies indica que la previsió d'ingressos per a l'exercici fiscal 2023, entre el 20% i el 22,5%, s'ajusta en línies generals als escenaris més negatius.

Pel que fa als costos, la companyia novaiorquesa subratlla que Amadeus continuarà la migració al núvol, “cosa que augmenta la pressió sobre les despeses operatives”. A causa d'uns ingressos en línia, això exerceix pressió sobre l'EBITDA. Tot i que la rebaixa de les previsions és frustrant, la direcció hauria de ser recompensada per anteposar la inversió a mitjà termini i els guanys de quota a l'optimització de marges a curt termini”, sentencien.

Per part seva, Barclays es manté neutral sobre la companyia espanyola, però ha millorat el preu objectiu fins als 65 euros des dels 56,9 anteriors. " Amb un creixement dels ingressos de més del 20% i de l'EBITDA de més del 30%, les previsions de l'empresa són, en general, les esperades i estan per davant de les homòlogues", conclouen.

Noticias relacionadas

contador