• L'agregat de posicions curtes arriba al 23,56% en DIA i el 12,06% en Popular
  • Marshall és un dels baixistes més agressius al parquet
cbpopularsaracho

Marshall Wace, un dels baixistes més grans i més agressius de la borsa espanyola, ha tornat a endurir la pressió en els dos valors més castigats per aquest tipus d'inversors: DIA i Banc Popular. El 'hedge fund' britànic ha elevat la seva posició curta fins al 3,3% en la cadena de supermercats i fins al 2% en l'entitat presidida per Emilio Saracho.

  • 0,32€
  • 0,00%

Dia

  • 0,01€
  • -0,78%

Els baixistes, que inverteixen contra una empresa generalment amb el lloguer d'accions, ofeguen DIA i Banc Popular des de fa mesos. En la cadena de supermercats encara no han obtingut rèdit, més enllà d'alguna ensopegada puntual borsari com quan va presentar els resultats del primer trimestre. No obstant això, alhora que l'agregat de posicions curtes es troba al 23,56% -va descendir lleument des del 23,6% anterior-, nivells mai vistos fins aquest any als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV ), el valor cotitza amb pujades del 17% des del començament de l’any.

Tot el contrari ocorre amb Banc Popular, que avui es desploma un 8% fins a perdre els 0,6 euros, sense èxit en tractar de frenar l'hemorràgia borsària amb la venda del 48,98% que posseeix en Targobank a l'altre soci, Banque Federative du Credit, per 65 milions d'euros. Des del començament de l'any es deixa a prop d'un 40%. L'agregat de posicions curtes va aconseguir el 26 de maig, durant l'última actualització de la CNMV, el 12,06%, de manera que en aquest cas sí que hi ha premi per als 'curts'.

El baixista més agressiu en tots dos casos és Marshall Wace, un fons de cobertura impulsat per Paul Marshall i Ian Wace, dos ex de Mercury Asset Management i Deutsche Bank respectivament. El 'hedge fund' té posicions curtes elevades en diversos valors, entre els quals, per descomptat, destaca DIA, en què n’ha assolit el 3,3% després d’elevar-la des del 3,2% del capital. La tendència és constant, ja que va augmentant-se des del 0,59% de principis d'anys i, en termes absoluts, supera els 110 milions d'euros apostats contra l'empresa, que cotitza amb una capitalització de 3.400 milions.

En el cas de Popular, va elevar la seva posició curta fins a superar la d’AQR al març amb un 2,6% del capital. Des de llavors es va replegar i va arribar a superar la seva aposta Samlyn Capital. Marshall va reduir la inversió fins a l’1,62% a mitjans de maig, nivell que va ser un punt d'inflexió en intensificar, des de llavors, la seva aposta. Ja arriba al 2%, més que cap altre 'hedge fund'. En total, la posició curta és de més de 51 milions d'euros, tenint en compte que Popular val 2.500 milions.

Noticias relacionadas

contador