• Tampoc han donat treva a valors amb gran presència de baixistes com Siemens Gamesa o DIA
cortos portada

Els inversors baixistes, aquells que prenen posicions en un valor esperant les seves caigudes o per cobrir altres posicions llargues, han començat a atacar amb força les cinc grans companyies de l'IBEX 35. Les posicions curtes compten amb més presència en Banc Santander, Inditex, BBVA, Telefónica i Iberdrola. Així mateix, tampoc han donat treva als valors amb gran presència de 'curts'.

Segons les últimes dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), entre el 5 i el 16 de febrer, les posicions 'curtes' han augmentat la seva presència en diversos valors de la borsa espanyola. I entre els augments més significatius destaquen els cinc amb més pes de l'IBEX 35, la capitalització borsària de les quals és el 50% del total dels components del selectiu.

Banc Santander, l'empresa amb més pes en l'índex, ha vist com els baixistes han augmentat la seva presència en el seu capital fins al 0,69% des del 0,53% anterior. El fons Bridgewater és el que posseeix aquest percentatge del capital després de disminuir-lo el passat 12 de febrer des del 0,8%.

Els 'curts' també han augmentat durant els últims quinze dies en Inditex, que acumula una caiguda superior al 8% a l'any. Els baixistes han passat del 0,5% al ​​0,71% en la companyia tèxtil, tot i que cap fons té més del 0,5% del capital. BBVA també compta amb més presència de posicions baixistes en el seu capital. Així, els curts han passat del 0,53% al 0,91% en el banc presidit per Francisco González. D'aquest percentatge de baixistes, el 0,69% és del fons Bridgewater.

Pel que fa a Telefónica, els curts han augmentat la seva presència a la ‘teleco’ fins a l’1,15%. A la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete també hi ha el fons Bridgewater amb el 0,55% del seu capital. Finalment, les posicions baixistes també han augmentat en Iberdrola, encara que de forma més moderada, ja que han passat de l’1,24% a l’1,25% durant els últims quinze dies. En el capital de l'energètica també apareix Bridgewater amb el 0,56% de presència.

Gràfic de les posicions baixistes en els cinc pesos pesants de l'IBEX

ELS 'CURTS' NO DONEN TREVA

D'altra banda, les posicions baixistes no donen treva en els valors amb gran presència de curts. Així, en DIA han augmentat les seves posicions fins al 16,7% des del 16,31% de fa dues setmanes. Marshall Wace és el fons baixista amb més presència en la companyia amb el 2,17% del capital. El segueixen Tiger, que compta amb un 2,15%, i BlackRock, amb el 2,1%. També hi tenen percentatges importants darsana amb l’1,92% i Citadel i Capital Fund amb l’1,01%.

Siemens Gamesa és un altre dels 'fixos' a la diana dels baixistes. En aquests quinze dies també han augmentat els curts fins al 5,81% del seu capital. El fons Capital Fund és el que major presència té en la companyia amb el 0,9%. En PharmaMar també han augmentat els 'curts' fins al 3,45% des del 2,81% i en Técnicas Reunidas han passat des dels 12,33% fins als 12,78% durant els últims quinze dies. D'altra banda, en Enagás la presència de baixistes ha caigut des del 5,31% fins al 4,67%.

Noticias relacionadas

contador