• Només al juny s'ha incrementat un 30%
bitcoin

Ho ha aconseguit. El preu del bitcoin s'ha catapultat per sobre de l'objectiu dels 3.000 dòlars, la marca que molts experts del sector de les divises virtuals situaven com a sostre de la moneda virtual per a aquest 2017. No obstant això, en tan sols 6 mesos ha aconseguit superar aquesta barrera i ha fixat un nou rècord durant el ral·li sense precedents que ha protagonitzat en poc més d'un mes i ha doblat el preu de 1.400 dòlars que ostentava a principis de maig.

Així ho reflecteix l'índex de 'Coindesk', que compila dades de diverses cases de canvi mundials, on ha tocat els 3.046 dòlars, encara que segons dades de 'Criptocompare' el preu s'ha quedat uns cèntims per sota de la barrera dels 3.000 dòlars . La brutal volatilitat que s'imposa en aquest actiu digital ha provocat també que, durant la matinada passada, algunes cases de canvi xineses hagin vist oscil·lar els preus en una forquilla d'entre 40 i 60 dòlars per sobre d'aquestes marques.

El bitcoin ha aconseguit triplicar el seu valor des del preu dels 968 dòlars del 31 de desembre i només en juny ha guanyat un 30%

Precisament, entre els diversos factors que han contribuït a apuntalar l'escalada del bitcoin durant les últimes setmanes, s'ha afegit que la majoria de comerços de la moneda virtual del gegant asiàtic permeten als seus clients la retirada de capitals des de la setmana passada. El Banc Popular de la Xina havia obligat a aturar aquesta activitat a mitjans del mes de febrer amb l'objectiu que les cases de canvi del país s'ajustessin a una nova regulació destinada a frenar les fuites d'efectiu del país.

L’impressionant auge d'un 200% aquest any de la moneda en línia obeeix també a factors com el canvi d'estatus legal obtingut al Japó, on se la va acceptar com a mètode de pagament al maig o factors interns de la indústria de les moneda digital que resolen problemes d’escalabilitat de la tecnologia 'blockchain'. El bitcoin també s'ha revalorat, fruit de la incertesa política que ha assolat les principals places financeres aquest any i que ha evidenciat que es considera un nou actiu refugi.

Amb el recent increment del seu preu, ha aconseguit triplicar el seu valor des del preu dels 968 dòlars del 31 de desembre i només en juny ha guanyat un 30%. La seva capitalització de mercat ronda ja als 50.000 milions de dòlars i el de totes les criptodivisas (el bitcoin més les 'altcoins') ha superat els 100.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador