• En la Xina continental, les borses de Shenzhen i Xangai avancen un 0,50%
cbasia

Les borses asiàtiques han arrencat la setmana amb pèrdues en la majoria de parquets, a causa de la feblesa del dòlar, que ha arrossegat al terreny negatiu al Nikkei nipó i el ASX200 australià, que acaben amb una caiguda del 0,60% de mitjana.

  • 37.934,76
  • 0,81%

El sentiment dels inversors s'ha impregnat del baix acompliment de la moneda dels EUA, que ha caigut a mínims de cinc setmanes contra el ien, fins a les 110,970 unitats/dòlar i l'índex del dòlar hagi caigut fins als 93,823 punts, el seu nivell més baix des de juny de 2016. Aquesta circumstància, unida a una nova reculada en els preus de les matèries primeres també ha afectat als valors de les empreses del continent, malgrat la reculada del dòlar. Molts actius en el sector estan denominats en aquesta divisa i sovint pugen quan la moneda cau.

En altres llocs del món, el Kospi de Corea del Sud acaba pla, igual que Malàisia, mentre Tailàndia puja un tímid 0,20% i el Hang Seng d'Hong Kong ho fa un 0,44%. En la Xina continental, les borses de Shenzhen i Xangai avancen un 0,50%. El Sensex de Bombai guanya un 0,60% i la borsa de Singapur acaba plana.

Noticias relacionadas

contador