• D'altra banda, els ingressos de Faes Farma s'han situat en els 125,8 milions d'euros
  • Les vendes de medicaments de Faes Farma han crescut un +5,6% en els últims 12 mesos
ep logo faes farma
FAES FARMA

Faes Farma ha presentat aquest dilluns els seus resultats del primer semestre abans de l'obertura del mercat. La companyia ha guanyat 21,2 milions d'euros en els sis primers mesos de l'any, un 13% més que en el mateix període de fa un any. També han augmentat els ingressos fins als 125,8 milions d'euros, un 11,4% més que el 2016.

  • 3,45€
  • 1,17%

L'EBITDA (beneficis abans d'impostos) ha crescut durant el primer semestre fins als 27,8 milions d'euros, la qual cosa representa un 7,4% més que en el mateix període de 2016. A més, segons dades d'IMS, la principal activitat del Grup, la venda de medicaments a Espanya ha crescut un 5,6%, en els últims 12 mesos, superant la pujada del 2,5% registrada pel conjunt del mercat.

Tal com informa la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en aquest primer semestre de 2017, Faes Farma presenta ja creixements percentuals en totes les seves principals magnituds operatives per sobre de les estimacions realitzades per al conjunt de l'exercici.

La companyia, complint amb el seu pla estratègic, ha tancat tres operacions corporatives en aquest segon trimestre de 2017. Les adquisicions del 100% d'Initial Technical Foods (ITF) i Tecnologia & Vitamines (Tecnovit) reforcen l'àrea de nutrició animal; i la compra del 100% del Grup Diafarm enforteix el negoci farma.

El marge brut augmenta un 12,3% en aquest primer semestre, la qual cosa equival en termes absoluts a més de 9 milions d'euros. La despesa comercial i promocional en totes les àrees, especialment en internacional, així com els costos propis de les inversions inorgàniques i en R+D+i eleven els epígrafs retributius i altres despeses d'explotació. La combinació de tots els factors porta a un creixement en l'EBITDA del 7,4% en relació amb el primer semestre de 2016, situant-se en 27,8 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un marge del 22,1% sobre vendes.

Les amortitzacions i deterioracions d'actius es redueixen de manera que l'EBIT creix un 13,4% fins als 25,4 milions d'euros, situant el marge en un 20,2% sobre vendes. El resultat net financer millora respecte al mateix període de l'any anterior. Amb això, el benefici abans d'impostos aconsegueix els 25,6 milions d'euros, la qual cosa suposa una millora del 15,4% sobre juny 2016. Aquesta xifra significa un marge del 20,4% sobre vendes.

En 2017 s'ha previst un esforç rellevant en la inversió en R+D+i que ja s'està executant des de l'inici de l'exercici, amb el consegüent efecte fiscal positiu gràcies a les deduccions generades en l'impost de societats. Després de la suma de tots aquests factors, el Benefici net Consolidat aconsegueix els 21,1 milions d'euros, amb un augment del 13,3% respecte al mateix període del passat exercici i un marge del 16,8% sobre vendes.

Noticias relacionadas

contador