• Fortes pujades a les borses xineses
cbasia short324

La majoria d'índexs del continent asiàtic inicien la setmana amb caigudes, tot i els nous rècords de Wall Street de divendres passat. El contrapunt el posen el Nikkei i les borses xineses.

  • 38.236,07
  • -0,10%

Mentre l'actualitat i el sentiment inversor estaran marcats pel viatge del president dels EUA, Donald Trump, a Àsia, que planeja perllongar 10 dies la seva estada, la majoria de valors dels principals índexs del continent han mancat de llustre. El Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb caigudes marginals, mentre el Kospi sud-coreà i l’ASX200 australià cauen un 0,30% i un 0,10%, respectivament.

El Nikkei ha aprofitat la reculada del ien fins al seu pitjor canvi en vuit mesos contra el dòlar, als 114,735 iens, nivells de preu no vistos des de mitjans de març. Segons la visió dels experts, és la creixent divergència entre les polítiques monetàries dels bancs centrals al Japó i els EUA, cosa que ha contribuït al to més ferm del dòlar enfront del ien.

El Governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha assenyalat aquesta matinada que continuarà amb una poderosa flexibilització monetària sota la seva política de control de la corba de rendiment, encara que també ha afegit que el banc central estava observant de prop els efectes econòmics d'una política monetària ultraflexible perllongada. En qualsevol cas, els inversors han interpretat aquestes paraules com que el banc central nipó no té cap pressa per abandonar les polítiques expansives, mentre que, per contra, la Fed està immersa en un cicle d'enduriment progressiu que apuntala el dòlar.

A la Xina continental, Xangai i Shenzhen acaben amb fortes pujades, d'un 0,50%, el primer, i un 1,28%, el segon. També han tancat en verd Tailàndia i Malàisia, que acaben un 0,24%, el primer, i un 0,11%, el segon. Bombai puja un 0,44% i Singapur acaba pla.

Noticias relacionadas

contador