• Després de la compareixença de Yellen a Jackson Hole, ara totes les mirades es dirigeixen a les dades d'atur del divendres
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street cotitza amb lleus pujades en l'obertura del mercat de la jornada d'aquest dilluns, tal i com avançaven els futurs, després de la publicació de les dades de consum que s'han conegut als Estats Units (EUA). Les borses europees cotitzen amb pèrdues del 0,5% de mitjana.

  • 38.319,91
  • -
  • 17.757,01
  • 1,87%
  • 5.533,90
  • -

Els índexs de la borsa de Nova York comencen la jornada amb una lleu obertura a l'alça aquest dilluns, després de conèixer-se les dades de despeses i ingressos personals referents al mes de juliol. La despesa personal dels consumidors, que representa més de dos terços de l'activitat econòmica als EUA, va pujar per quart mes consecutiu.

En concret, ho va fer un 0,3% en el setè mes de l'any, en línia amb el que s'esperava, mentre que l'índex de preus de despeses de consum personal (PCE) va augmentar un 0,1%. D'altra banda, l'ingrés personal va pujar un 0,4% al juliol, mentre que la taxa d'estalvi als EUA va augmentar al 5,7% des del 5,5% anterior.

AMB LA MIRADA A LES DADES D'OCUPACIÓ

Els índexs de la borsa de Nova York comencen la jornada amb una lleu obertura a l'alça aquest dilluns

Sense més referències macro de rellevància, i sense cap notícia empresarial a l'espera, els inversors estan ara pendents de les dades d'ocupació que publiqui el Departament de Treball divendres que ve, referents al mes d'agost. Sobretot perquè podrien ser la clau per determinar si hi haurà o no una altra pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed).

Cal recordar que divendres passat la presidenta del Banc Central, Janet Yellen, va dir al simposi Jackson Hole que una pujada de tipus és ara més probable que fa uns mesos. Per la seva banda, el vicepresident de la Fed, Stanley Fischer, va assenyalar que l'Informe d'Ocupació serà clau per a la política monetària del banc central.

"És una delicada però deliberada dosi de realitat, ha dit Andre Bakhos, director general de Janlyn Capital, segons recull Reuters. "Les taxes es van a moure a l'alça, basades en les dades econòmiques, encara que el 'quan' encara està a l'aire".

contador