• El regulador encara es troba en la fase de recaptar informació
0cb796

El regulador del mercat de les divises del Banc Popular de la Xina ha iniciat una ronda de contactes amb grans empreses situades a Xangai per començar a avaluar l'impacte de la imposició, per part de la nova administració Trump, d'aranzels als EUA als productes exportats pel gegant asiàtic.

Segons fonts consultades per 'Reuters', des d'inicis de febrer, l'Administració Estatal del Mercat de Divises (SAFE, per les seves sigles en anglès) està preguntant a les empreses amb grans operacions comercials i pagaments transfronterers amb els Estats Units si tenen instal·lacions de producció nord-americanes, com seria el seu nivell de tolerància respecte uns aranzels més alts i com afrontarien una imposició de taxes sobre les exportacions cap a EUA.

Les mateixes fonts han assenyalat que, encara que les autoritats s’estan preparant per al nou escenari, es troben encara en la fase de recaptar informació perquè “la situació de cada companyia és diferent”. Aquestes fonts han reconegut que si realment hi hagués una guerra comercial, sí que hi hauria més pressió per prendre mesures immediates.

RELACIONS AMB LA XINA

Ara com ara, les amenaces del president d'EUA, Donald Trump, sobre la imposició d'aranzels a les importacions de la Xina no s'han materialitzat. Durant la campanya electoral i després de la seva elecció es va arribar a valorar el gravar els productes procedents del gegant asiàtic amb impostos de fins el 35%. No obstant això, des de la presa de possessió, el passat 20 de gener, el líder nord-americà no ha emprès cap acció.

De fet, Pequín i Washington han posat en marxa els seus engranatges diplomàtics per tal de construir ponts entre ambdues nacions. Primer, mitjançant l'enviament d'una carta de Trump al president xinès, Xi Jinping en la qual li va transmetre el seu desig de “treballar junts”. Després, tots dos líders van mantenir una conversa telefònica i tots dos líders van acordar que “iniciaran negociacions bilaterals sobre diversos assumptes d'interès mutu”.

Però per si de cas, el regulador també ha posat sota escrutini les operacions de les empreses d'inversió nord-americanes a la Xina, incloent els seus models de negocis i si aquestes empreses traslladaran la producció a altres països o es retiraran de la Xina.

Noticias relacionadas

contador