• El consell té la intenció de que el pagament del dividend ordinari es realitzi exclusivament en efectiu
  • La companyia ha pujat aquest dimecres un 2,32% fins als 18,75 euros
Endesa

La política de dividends d'Endesa per al període 2016-2019 preveu repartir uns 6.000 milions d'euros com a retribució als seus accionistes, segons ha informat la companyia aquest dimecres mitjançant l'actualització del pla estratègic a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 18,24€
  • 0,03%

Endesa repartirà entre els seus accionistes un dividend a compte dels resultats de l'exercici 2016 de 0,70 euros bruts per acció, el pagament de la qual es realitzarà a través de Banc Santander, per la qual cosa des del 29 de desembre de 2016 l'acció de la companyia elèctrica cotitzarà ex-dividend.

La política de dividends d'Endesa 2016-2017 estableix un dividend mínim d'1,32 euros bruts per acció per 2017. En aquest sentit, el consell d'administració promou una estratègia economicofinancera que procura un nivell de generació de caixa significatiu que, d'una banda, permet mantenir els nivells d'endeutament de la Societat i, per l'altre, possibilita la maximització de la remuneració dels accionistes. De manera que es compleixi l'objectiu d'assegurar la sostenibilitat del projecte empresarial desenvolupat per Endesa.

El consell té la intenció que el pagament del dividend ordinari es realitzi exclusivament en efectiu

El consell té la intenció que el pagament del dividend ordinari es realitzi exclusivament en efectiu mitjançant el seu abonament en dos pagaments (gener i juliol) en la data concreta que es determini en cada cas i que serà objecte d'adequada difusió.

No obstant això, des de la companyia recorden que la capacitat que té per distribuir dividends entre els seus accionistes depèn de nombrosos factors, incloent la generació de beneficis i la disponibilitat de reserves distribuibles, i no pot assegurar-se els dividends que, si escau, vagin a pagar-se en els exercicis futurs ni quin serà l'import dels mateixos.

AUGMENTA PLA INVERSOR

Endesa preveu incrementar el seu pla inversor en els propers anys en 1.000 milions d'euros i elevar la seva despesa de capital net (Capex) a 4.700 milions entre els anys 2016 i 2019, segons les dades remeses per la companyia aquest dimarts a la CNMV.

Desgranat per anys, les estimacions de l'energètica apunten a una inversió neta d'1.000 milions d'euros aquest 2016, que pujarà a 1.100 milions d'euros el proper exercici i se situarà en els 1.300 milions d'euros per als anys 2018 i 2019.

La companyia ha pujat un 2,32% en la sessió d'aquest dimecres. De fet, és el valor que millor s'ha comportat de l'IBEX-35

contador