• L'entitat calcula que les mesures de reestructuració tindran un impacte negatiu en els comptes de 2018 de 800 milions d'euros
blackrock-soros-interesses-par-l-ipo-de-dws-par-deutsche-bank

Deutsche Bank ha anunciat la retallada de més de 7.000 llocs de treball a tot el món amb l'objectiu de reduir els costos de l'entitat. Els acomiadaments no s'han desgranat per regions o països, però el banc alemany durant la seva junta d'accionistes ha recalcat la importància d'Espanya.

  • 15,90€
  • -0,03%

L'entitat alemanya apunta que la reestructuració de la plantilla afectarà el 25% d'efectius del seu banc d'inversions, que es reduirà en un 10%. "Ens estem centrant en la nostra franquícia a Itàlia i Espanya", ha assegurat Christian Sewing, conseller delegat de Deutsche Bank. I ha ressaltat que als dos països "som rellevants i excel·lents, això ens converteix en un dels principals bancs estrangers".

Una afirmació que ha corroborat Paul Achleitner, president del banc alemany. A més, ha explicat que "recentment, el Consell d'Administració va acordar desfer dels nostres negocis de banca privada i comercial a Portugal i Polònia per tal de centrar-se més en altres països com Itàlia i Espanya".

RETALLAR COSTOS

Amb aquesta reducció de plantilla, Deutsche Bank vol reduir els seus costos i el palanquejament del negoci de banca corporativa i d'inversió en més de 100.000 milions d'euros, tal com ha precisat el banc.

A més dels ajustos al negoci de banca d'inversió, Deutsche Bank accelerarà el ritme del seu pla de reducció de costos en el conjunt de l'entitat, amb l'objectiu de no superar els 23.000 milions d'euros en despeses el 2018 i baixar aquesta xifra a 22.000 milions d'euros el 2019.

L'entitat calcula que les mesures de reestructuració tindran un impacte negatiu en els comptes de 2018 de 800 milions d'euros. "Seguim compromesos amb el nostre Banc d'Inversió i Corporatiu i la nostra presència internacional, som indestructibles en això", ha declarat Christian Sewing, president del consell de Deutsche Bank. "Som l'alternativa d'Europa en els negocis de mercats de capitals i finançament internacional. No obstant això, hem de concentrar en el que fem veritablement bé", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador