• "Creiem que estem ben posicionats per seguir avançant amb el nostre programa de reestructuració el 2017 i el 2018", ha dit el president
credit suisse

Credit Suisse registró unas pérdidas netas de 2.440 millones de francos suizos (2.430 millones de dólares) en 2016, en el que es su segundo año en números rojos. Estas cifras aumentan la presión sobre Tidjane Thiam, presidente de la entidad, para cumplir con su plan de reestructuración del segundo banco más grande de Suiza.

Credit Suisse planteja més acomiadaments aquest any després de prescindir, el 2016, d'un total de 7.250 treballadors

Credit Suisse va registrar unes pèrdues netes de 2.440 milions de francs suïssos (2.430 milions de dòlars) el 2016, el seu segon any en nombres vermells. Aquestes xifres augmenten la pressió sobre Tidjane Thiam, president de l'entitat, per complir amb el pla de reestructuració del segon banc més gran de Suïssa.

Credit Suisse, amb seu a Zurich, també va dir que reduirà 5.500 llocs de treball de la seva plantilla el 2017 després dels 7.250 acomiadaments que va dur a terme l’any 2016, mentre avança cap al seu objectiu de reducció de costos per 2018. El banc no va especificar on realitzaria aquestes retallades de personal.

"Creiem que estem ben posicionats per seguir avançant amb el nostre programa de reestructuració el 2017 i el 2018", va dir Thiam en un comunicat recollit per Reuters.

Durant el quart trimestre, Credit Suisse va registrar unes pèrdues netes de 2.350 milions de francs suïssos, en gran part a causa d'una càrrega d'aproximadament 2.000 milions de dòlars per liquidar les multes als Estats Units després que el banc vengués actius tòxics als inversors. El consens de Reuters esperava unes pèrdues de 2.013 milions de francs suïssos durant aquest trimestre.

Malgrat aquestes xifres, Credit Suisse ha proposat un dividend sense canvis de 0,70 francs per acció, en línia amb les expectatives del mercat.

Al final del quart trimestre, el coeficient de capital bàsic Tier 1 de Credit Suisse va ser de l'11,6%, enfront del 12% del tercer trimestre.

Credit Suisse també ha reafirmat els seus plans per vendre entre un 20% i un 30% del seu negoci suís en una oferta pública inicial, deixant de costat l'opinió d'alguns analistes i inversors que apuntaven que el banc podria reconsiderar aquest plantejament.

Noticias relacionadas

contador