• Intesa és l'entitat preferida de Credit Suisse per superar aquest període d'incertesa política
  • Per Unicredit, la recomanació és neutral, i manté el preu objectiu en 2,30 euros
italy italian flag

La banca italiana segueix en l'ull de l'huracà i es manté com un dels principals focus de preocupació dels inversors europeus. Després d'una setmana difícil en el sector bancari del vell continent, la firma d'inversió Credit Suisse ha realitzat un informe sobre la situació de les principals entitats italianes, en el qual avisa de la volatilitat del sector.

  • -
  • -
  • -
  • -

El descens mitjà dels bancs italians pel que fa als seus principals parells de la zona euro s'ha ampliat encara més al novembre, fins a situar-se en el 40%, enfront del 32% d'octubre. Des de la signatura suïssa destaquen les preocupacions sobre les noves normatives per als préstecs en mora, la incertesa política i la por a la creació d'un fons de rescat pagat per la indústria que augmenti el risc sistémico, com els principals motius que mantindran als inversors allunyats de la indústria.

Itàlia es troba a l'espera de realitzar el referèndum constitucional, que se celebrarà el proper 4 de desembre i des de Credit Suisse destaquen que fins que la consulta no es produeixi, els mercats seguiran volàtils i fora del focus dels alcistes.

LES ENTITATS CONTINUEN LA RECAPITALITZACIÓ

La possibilitat que el banc participi en un fons de rescat que danyi el seu dividend està ja descomptada pel mercat

Intesa és l'entitat preferida de Credit Suisse per superar aquest període d'incertesa política. Els suïssos mantenen la seva recomanació de compra i situen el preu objectiu en 2,50 euros, la qual cosa suposa un potencial alcista del 20%. Des del seu punt de vista, la possibilitat que el banc participi en un fons de rescat que danyi el seu dividend està ja descomptada pel mercat. D'altra banda, lloen la tasca d'Intesa Sant Paolo per gestionar la situació amb els préstecs de dubtós cobrament, aconseguint “resultats significatius”, han dit.

Per Unicredit la recomanació és neutral, i mantenen el preu objectiu en 2,30 euros, lleugerament per sobre de la seva cotització actual. Credit Suisse fixa l'objectiu de capital en el 14%, la qual cosa suposa dos punts percentuals més que en l'anterior informe, a fi de poder fer front al pitjor dels escenaris possibles. A part de reforçar l'apartat de capital, els suïssos destaquen que l'entitat ha de seguir el procés de neteja de préstecs de dubtós cobrament, complint així amb les recomanacions del Banc Central Europeu (BCE).

UBI Banca és l'altre banc en el qual Credit Suisse ha preferit mantenir la seva recomanació en neutral. Quant al preu objectiu, el deixa en 2,60 euros, apel·lant als bons nombres que l'entitat va reportar en els seus resultats per al tercer trimestre. Quant a la ràtio de capital, els analistes de la signatura destaquen que l'entitat ha tornat a uns nivells CET1 decents, que van augmentar en 26 punts bàsics durant el tercer trimestre, fins a l'11,28%.

“La qualitat dels actius segueix millorant, però la cobertura d'efectiu segueix per sota dels seus parells italians”, assenyalen els analistes de Credit Suisse. Des de la premsa italiana destaquen que UBI podria estar interessat a adquirir tres dels 'bancs bons' rescatats al novembre de 2015, la qual cosa afegiria un escull més a la seva recuperació , ja que aquests bancs compten encara amb un gran nombre de préstecs en mora.

contador