• L'increment del dividend tindria a veure també amb la pressió de fons TCI
  • Qualsevol canvi relacionat amb el dividend que dugui a terme la companyia requereix l'aprovació de l'Estat
jaime garcia legaz aena

El mercat ensuma un possible augment de dividend d'Aena. La companyia ultima el seu nou pla estratègic i els experts creuen que hi podria incloure una millora de la retribució a l'accionista.

  • 174,50€
  • -0,68%

La passada setmana, els experts de JP Morgan publicaven un informe elevant el seu preu objectiu sobre Aena fins als 164 euros i millorant el seu consell fins a 'mantenir' des d’'infraponderar'. En aquest informe apuntaven que "el mercat espera que la part del benefici que es reparteix en dividends augmenti al 70-75% enfront del 50% actual". La companyia presenta els seus comptes el proper 28 de febrer i des de JP Morgan afirmen que el focus d'aquests comptes estarà en el repartiment del dividend.

L'increment del dividend tindria a veure també amb la pressió de fons TCI, segons publicava aquest cap de setmana Expansión. El fons britànic, que ostenta l’11,2% del capital del holding i és el seu primer accionista privat, reclama un dividend extraordinari després del bon exercici passat durant el qual el grup va obtenir una forta generació de caixa.

Qualsevol canvi relacionat amb el dividend que dugui a terme la companyia requereix l'aprovació de l'Estat, que controla el 51% d'Aena a través d’Enaire, i de la junta d'accionistes, convocada per al 10 d'abril.

"Creiem que és un escenari probable que AENA eleva la ràtio dividend-benefici i, per tant, l'import dels dividends a distribuir, a causa de la seva forta generació de caixa, la tendència decreixent del deute i l'absència de projectes d'inversió ingents", assenyalen els analistes de Bankinter.

La rendibilitat per dividend d'Aena se situa actualment al 2,3%.

Noticias relacionadas

contador