• Algunes entitats ja cobren a les empreses i institucionals pel seu diner
jose maria roldan

L'Associació Espanyola de Banca (AEB) sempre s'ha oposat al fet que els bancs paguin per les hipoteques per molt que baixi l'Euríbor. Avui, el seu president també ha assegurat que tampoc es cobrarà als particulars pels dipòsits.

Roldán ha subratllat la impossibilitat de cobrar als particulars pels seus dipòsits

"És impossible posar tipus negatius als dipòsits detallistes, la rendibilitat no pot baixar de 0%", ha assegurat el president de l'AEB, José María Roldán, en la VII Trobada Financera Expansión-KPMG.

Amb els tipus oficials en el 0%, amb els dipòsit al -0,4% i amb l'euríbor en negatiu, els bancs han començat a cobrar a les grans empreses, els clients institucionals i fins i tot a alts patrimonis pels seus dipòsits i puntes de tresoreria. Aquesta decisió feia témer la possibilitat que els bancs fessin un pas més enllà. No obstant això, Roldán ha subratllat la impossibilitat de cobrar als particulars pels seus dipòsits.

Roldán ja havia manifestat anteriorment que els tipus negatius no arribarien als dipòsits particulars, de manera que el seu missatge d'aquest dimarts confirma que la banca, malgrat els seus problemes de rendibilitat i la perpetuació dels tipus al 0% i no creuarà el 0% en el cas dels dipòsits.

El president de l'AEB, que en diferents ocasions s'ha referit als tipus negatius com "un desgavell" perquè alteren la situació normal de les coses, ha reiterat que espera que deixin d'estar vigents "més aviat que tard".

contador