• Aquest dijous els jubilats tornen al carrer per protestar contra la pujada del 0,25% decretada pel Govern
mariano rajoy programa ana rosa
TELECINCO

Mariano Rajoy ha parlat sobre un dels temes més candents de l'actualitat política, el de les pensions. El president del Govern ha reconegut que la pujada decretada, del 0,25% (que es tradueix en un augment d'un o dos euros al mes) és baixa, però també ha dit que en aquests moments no hi ha recursos suficients per emprendre una pujada més gran. Aquest dijous els jubilats tornen als carrers per protestar contra la pujada "de merda" de les pensions i per reivindicar que les pensions es vinculin de nou a l'IPC per no perdre poder adquisitiu.

"Hem pujat les pensions, és veritat que poc", però "no podem gastar el que no tenim, això és el que ens va portar a la crisi", diu Rajoy

Rajoy, en una entrevista a Telecinco, ha estat clar: "Hem pujat les pensions, és veritat que poc", però "l'únic que no podem fer és gastar el que no tenim, això és el que ens va portar a la crisi". Així, ha reconegut que el Govern no té capacitat d'emprendre pujades de les pensions superiors al 0,25%, tot i que s'ha mostrat confiat a poder elevar la quantia que reben els pensionistes en un futur no molt llunyà. "Això arribarà", ha dit en ser preguntat sobre això.

"Entenc la reivindicació dels pensionistes", ha dit el president en referència a la protesta convocada aquest dijous pels sindicats davant del Ministeri d'Hisenda, i també a la mobilització massiva de jubilats de fa una setmana, quan es van saltar el cordó policial i van marxar davant del Congrés dels Diputats a Madrid, i van protagonitzar també una mobilització massiva a Bilbao. "Més del 40% del Pressupost va a les pensions", ha recordat Rajoy, que ha dit que "hem de seguir creant ocupació, perquè hi hagi més cotitzacions amb què poder pagar" les pensions.

De moment no és possible emprendre més pujades, perquè no hi ha recursos suficients. "Encara hem de consolidar més la recuperació perquè la pujada de les pensions sigui més gran", ha insistit el cap de l'Executiu, que ha recordat que el seu Govern no ha congelat les pensions, sinó que les ha pujat "en la mesura possible". "Mentre que en alguns països de la Unió Europea les van baixar, nosaltres vam aconseguir mantenir-les", ha assenyalat Rajoy.

Així mateix, ha assegurat que "molts" pensionistes han votat el PP "perquè confien en nosaltres per mantenir les pensions". I ell s'ha compromès personalment amb això. Tant que ha anunciat que aquest mateix dijous demanarà comparèixer al Congrés durant un Ple monogràfic sobre les pensions. "Explicaré què hem fet i quina és la meva posició sobre el que hem de seguir fent per garantir i millorar les pensions", ha assegurat Rajoy.

Una cita que, segons el president del Govern, se celebrarà "en deu o dotze dies". A més, ha indicat que aquest Ple monogràfic, durant el qual debatrà amb la resta de partits sobre les pensions, "pot ser el Ple més important d'aquesta legislatura".

Noticias relacionadas

contador