• L'euro/dòlar prova d'estabilitzar-se prop dels 1,0550 dòlars, després dels mínims de sis setmanes
1euro

Després de caure a un mínim d'un mes i mig contra el dòlar, pressionat per l'entorn polític europeu i subjugat per l'avanç que el dòlar dels EUA ha protagonitzat les últimes sessions, l'euro ha aconseguit mantenir el suport dels 1,0519 dòlars. El ’bitllet verd’, per la seva banda, ha perdut l'impuls que va rebre després de la publicació de les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed), mentre els alcistes retrocedeixen davant la perspectiva que l'anhelada pujada de tipus no arribi al març.

“Tal com temíem, el contingut de l'última reunió de la Fed no ha estat l'esperat pels alcistes en el dòlar, que estaven expectants davant de la possibilitat que hi hagués més indicacions respecte quan es produirà l'anhelat increment de les taxes d'interès”, assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management. Els membres del Comitè de política monetària de la Fed (FOMC per les seves sigles en anglès) van assenyalar que hi haurà una altra pujada de tipus "molt aviat" si l'economia segueix encarrilada. El mercat ha elevat lleugerament la seva previsió de pujada de tipus al març fins al 17%, però la veritat és que no espera un augment dels interessos als EUA fins al juny (atorga un 73% de possibilitats a aquesta reunió).

La divisa nord-americana ha retrocedit contra tots els seus rivals, fins a un mínim per sota dels 113 iens, durant la passada matinada, encara que després de l'obertura europea ha recuperat una mica de terreny, fins a un màxim als 113,50 unitats contra el dòlar. La lliura tracta de recuperar els 1,25 dòlars i aguanta el suport de la mitjana mòbil de 50 sessions, als 1,24 dòlars, mentre el franc suís ha aconseguit apreciar-se fins a preus per sota dels 1,0100 francs per cada dòlar.

L'euro/dòlar prova d'estabilitzar-se prop dels 1,0550 dòlars, mentre, des d'un punt de vista tècnic, la ruptura del suport en els 1,0519 dòlars i la caiguda fins a un mínim de sis setmanes, als 1,0494 dòlars obre les possibilitats d'un major declivi, explica Michael Hewson, analista de CMC Markets. “El sentiment es manté a la baixa i creiem que es revisaran els mínims anuals als 1,0340 dòlars en el curt termini”, indica l'expert.

“Per veure senyals de fortalesa, necessitem que l'euro recuperi la franja dels 1,0680 dòlars, la qual cosa indicaria una continuació alcista fins als 1,0800 dòlars”, indica Hewson. Però els experts de Danske Bank també subratllen que l'euro seguirà afeblit d'un a tres mesos vista, amb el nivell dels 1,04 dòlars com a objectiu més que probable.

A la zona euro, les notícies en el front polític continuaran eclipsant les que arribin del plànol macroeconòmic durant els pròxims mesos

SEMPRE LE PEN

Però, a més de la reculada del dòlar, que ha donat marge a una certa recuperació en la ‘moneda única’, han estat les notícies que arriben de la carrera cap a l'Elisi a França. Els inversors han deixat notar cert alleujament, que s'ha traduït en un suport a l'euro després dels últims esdeveniments a França, on el candidat del Moviment Demòcrata, François Bayrou, ha anunciat el seu suport a l'únic dels contrincants de Marine Le Pen amb possibilitats de fer ombra a la líder del Front Nacional. L'exsocialista Emmanuel Macron ha consagrat, després de l'anunci que Bayrou unirà les seves forces a la seva candidatura.

Kathy Lien alerta que les notícies en el front polític continuaran eclipsant les que arribin del plànol macroeconòmic durant els propers mesos, ja que "els operadors no van fer ni cas al bon resultat des negocis alemanys i van deixar que l'euro es precipités cap a nivells no vistos des de l'11 de gener". No obstant això, les notícies de l'aliança entre Bayrou i Macron, allunyen l'ultra-dreta del govern de la república francesa, cosa que envia una nota positiva a l'euro, que ha remuntat en menys de dues hores.

"Una possible victòria de Le Pen seria el proper terratrèmol polític", indica l'analista. Un de proporcions bíbliques que amenaçaria els fonaments de la Unió Europea i, per aquest motiu, qualsevol avanç de la candidata del Front Nacional, que porta el seu programa electoral un referèndum sobre la permanència de França a la UE i l'euro, "mantindrà l'euro sota una intensa pressió i els guanys en la moneda única tindran poc recorregut", assegura Lien.

Noticias relacionadas

contador