• El BoE es reuneix aquest dijous i no s'esperen canvis en el tipus d'interès
cbdolarlibra

La lliura ha estirat els seus mínims de set mesos, fins a canviar-se de mans lleugerament per sota dels 1,3150 dòlars, a l'avantsala d'una crucial votació a la Cambra dels Comuns sobre la destinació de les negociacions del Brexit. La divisa britànica es va depreciar fins a aquests nivells després que el pla de divorci de la primera ministra britànica, Theresa May, obtingués un revés a la Cambra de Lords i s'espera una tensa sessió a la cambra baixa aquest dimecres.

El focus dels inversors també vira cap al Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès), que emet la seva decisió de tipus d'interès aquest dijous. S'espera que el banc central no emprengui canvis en els tipus d'interès i que esperi, com a molt aviat, fins al mes d'agost.

Però abans, May s'enfronta a l'última batalla de la llarga guerra que ha mantingut amb els parlamentaris tories europeistes, per mantenir el control de les negociacions sobre el divorci amb la Unió Europea (UE). Els 'Comuns' voten si hauria de tenir el poder per treure el Regne Unit de la Unió Europea sense un acord, o si el Parlament hauria de tenir un "vot significatiu" sobre el camí a seguir en cas que es trenquin les converses.

Si la primer fracassa durant la votació d'avui, el Parlament neutralitzarà efectivament la seva amenaça d'abandonar les negociacions del Brexit si l'acord final no és prou bo. Però no ho té tot perdut, molts diputats creuen que restar protagonisme a May debilitaria la posició del Regne Unit davant Brussel·les i fins i tot podria obrir una porta a mantenir el país a la Unió Europea.

Si venç, sortiran endavant els seus plans de sortida tal com estan ara que es coneix com la llei del Brexit.

Noticias relacionadas

contador