• Les divergències entre el West Texas i el Brent continuen aquest dimarts
  • Segons les previsions, la trajectòria de l’Irma el portaria cap al Carib i el sud dels Estats Units

'Superat' l'huracà Harvey, el petroli s'enfronta ara a una nova amenaça, l'huracà Irma. De moment, les divergències entre el cru West Texas i el Brent es mantenen i, a aquestes hores, el primer cotitza amb pujades del 0,57% ($ 47,56) i el segon ho fa amb retallades del 0,13% ($ 52,27).

El nou huracà ha guanyat força durant les últimes hores i és ja de categoria quatre. Aquest fenomen seria el segon en afectar territori nord-americà durant les últimes dues setmanes mentre els estats de Texas i Louisiana encara estan intentant recuperar-se del pas de Harvey. Segons les previsions, la seva trajectòria portaria l’huracà cap al Carib i el sud dels Estats Units.

Mentrestant, les refineries del golf de Mèxic estan reprenent gradualment la seva activitat i, al mateix temps, tornant a la normalitat pel que fa a la demanda de cru, la seva matèria primera més important. Harvey va arribar a la costa de Texas a finals del passat 25 d'agost i el seu apogeu ha eliminat gairebé un quart de tota la capacitat de refinació nord-americà. L'AIE (Agència Internacional de l'Energia) ha reiterat que el pas del Harvey no va a implicar la necessitat d'alliberar reserves de petroli.

Les tensions amb Corea del Nord tampoc són una bona notícia per al cru i alguns experts assenyalen que les caigudes del Brent es deuen al moviment dels inversors cap a actius refugi, com l'or.

Noticias relacionadas

contador