• La incertesa fa que l'organisme estigui en mode 'esperar i veure'
mark carney portada
Mark Carney, governador del BoE

El Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) acaba d'anunciar que, tal com s'esperava, manté sense canvis els tipus (al 0,25%) i la seva política de compra d'actius (situada actualment en 435.000 milions de lliures).

L'organisme ha pres aquesta decisió en un moment de tensió política al Regne Unit després que els Conservadors perdessin la majoria a les eleccions del passat 8 de juny. A més, aquest dimecres la Reserva Federal (Fed) nord-americana va elevar el preu del diner per segona vegada el 2017 mentre que el BCE, el passat 8 de juny, es va reafirmar en les seves polítiques d'estímul encara que també va retirar del seu discurs la idea que els tipus es podrien veure més baixos en el futur.

La decisió del banc central anglès s'ha pres per cinc vots a favor i tres en contra. "L'últim que volen fer en aquest moment és distorsionar el mercat", assenyala Naeem Aslam, responsable d'anàlisi de Think Markets en referència als membres del BoE, i afegeix que el resultat de la votació mostra "cert desacord en el Comitè, cosa que ha empès la lliura esterlina a l'alça". A hores d'ara, la lliura puja un 0,22% respecte al dòlar (1,2781). "Tenim tanta incertesa al mercat que és sorprenent que alguns membres (del BoE) pensin que haurien d'augmentar els tipus d'interès", afegeix aquest expert.

"El banc realment necessita estar en mode 'esperar i veure", assenyalen des de Think Markets. "En el futur, la pressió es mantindrà sobre Mark Carney, governador del BoE", apunten.

Noticias relacionadas

contador