• Aquests experts han elevat la seva recomanació sobre Statoil fins a 'mantenir'
  • Mantenen el consell de compra sobre BP, Total i Royal Dutch Shell
ep josu jon imaz
EUROPA PRESS

Els analistes de Deutsche Bank han reduït la seva recomanació sobre la petroliera Repsol fins a 'vendre' des de 'mantenir' i han retallat la valoració de les seves accions fins a 12,50 des de 13 euros per títol.

  • 15,01€
  • -0,03%

Per contra, els experts del banc alemany han elevat la seva recomanació sobre la petroliera sueca Statoil fins a 'mantenir' des de 'vendre' i han elevat la seva valoració fins a 150 des de 120 corones sueques.

A més, mantenen el seu consell de compra sobre les petrolieres BP, Total i Royal Dutch Shell i reiteren el seu consell de mantenir les accions del grup italià Eni.

"Després de dos anys de racionament agressiu" pel que fa a inversions i control de costos, Deutsche Bank assenyala que Repsol ha perdut "visibilitat i flexibilitat" pel que fa al seu flux de caixa operatiu, raó principal per explicar la seva retallada de recomanació.

Aquests experts afegeixen que Repsol compta amb les previsions més febles de creixement al sector petrolier europeu i al mateix temps té la necessitat d'invertir per garantir la seva futura producció, de manera que les previsions sobre el seu flux lliure de caixa no són positives. En la seva opinió, la necessitat d'augmentar les inversions (capex) serà un llast per a la companyia presidida per Antonio Brufau.

Fa un parell de setmanes, els analistes de Barclays van retallar el seu consell sobre Repsol fins a 'mantenir' des de 'sobreponderar'. "El posicionament industrial de Repsol ha caigut. Les nostres valoracions es basen en les estimacions per 2018 i, sobre aquesta base, la taxa de millora que esperem dels retorns i el flux de caixa lliure per a la companyia ja no es diferencien de la resta de companyies del sector com ho va ser fa un any", ha assenyalat el banc britànic.

Noticias relacionadas

contador