• Un nivell que atorga un potencial alcista a la companyia de 35%
ep antonio brufau i josu jon imazla junta daccionistesrepsol
Europa Press

Barclays rebaixa el seu optimisme sobre Repsol i redueix la seva recomanació de 'sobreponderar' a 'mantenir'. "La companyia es mostra ara com un valor raonable davant de les companyies del sector", indiquen els analistes. Al seu informe mantenen el preu objectiu de la petroliera a 19 euros. Aquest nivell suposaria un potencial alcista del 36% de les seves accions que cotitzen aquest dilluns en 13,9 euros amb pèrdues de 0,4%.

  • 14,73€
  • -1,57%

"El posicionament industrial de Repsol ha caigut. Les nostres valoracions es basen en les estimacions per 2018 i, sobre aquesta base, la taxa de millora que esperem dels retorns i el flux de caixa lliure per a la companyia ja no es diferencien de la resta de companyies del sector com ho va fer fa un any", apunta al seu informe Barclays.

Els analistes consideren que la seva divisió upstream (exploració i producció) ha sorprès positivament al mercat fins a la data, amb els costos operatius un 32% per sota dels màxims i la recuperació de les pèrdues de 2015. "No obstant això, aquests retorns semblen estabilitzar-se a un nivell inferior al de la resta de companyies, probablement com a reflex d'una major exposició al gas", assenyala Barclays al seu informe. A més, destaquen que el perfil de risc dels actius s'ha deteriorat després de l'última crisi política a Veneçuela, que representa l’11% de la producció de Repsol.

La divisió downstream (refinació i química) de Repsol segueix sent un actiu avantatjat a Espanya però els analistes consideren que "no és suficient per millorar el posicionament de l'empresa". D'altra banda, Repsol junts amb Galp va reportar el major creixement de la producció entre 2013 i 2016. Barclays destaca l'adquisició de Talisman en l'augment de la producció de Repsol.

Noticias relacionadas

contador