• L'apreciació de la divisa europea té un efecte advers en els ingressos i el marge brut
  • Aquests experts destaquen que Inditex segueix sent un guanyador estructural dins del seu sector
ep pablo isla
EUROPA PRESS

Els analistes de Berenberg han retallat la valoració de les accions d'Inditex fins a 35 des de 37 euros per títol, fonamentalment per la fortalesa de l'euro a mercat de divises.

  • 45,34€
  • 1,43%

Aquests experts reiteren el consell de 'mantenir' el valor en cartera però han reduït la seva previsió de beneficis a causa de l'apreciació de l'euro durant els últims mesos. Inditex és la matriu de Zara i altres marques com Stradivarius i Massimo Dutti.

"Abans de la presentació de resultats (20 de setembre), actualitzem la previsions per reflectir l'enfortiment de l'euro, que té un efecte advers en els ingressos i el marge brut", expliquen aquests analistes. La seva previsió és que les vendes comparables suavitzin el seu creixement fins al 6% l'any fiscal 2018 des del 8% el 2017.

"No obstant això", afirmen, "pensem que Inditex continuarà superant de manera significativa els seus competidors. Segueix sent un guanyador estructural, al nostre parer, per la ràpida resposta de la seva cadena de subministrament i la seva proposició de canals altament integrats. No obstant això, a causa de l'efecte divisa, reduïm la nostra previsió de benefici abans d'impostos en un 5% anual per al període 2018-2020".

Berenberg considera que l'apreciació de l'euro tindrà un impacte negatiu de 30 punts bàsics en el marge brut d'Inditex durant el segon trimestre fiscal i de 20 punts bàsics en el conjunt de l'exercici fiscal. Les vendes comparables, que comptabilitzen els ingressos obtinguts en botigues obertes almenys fa dotze mesos, també mostraran una desacceleració durant el trimestre.

El valor es troba en un moment de debilitat, ja que està perdent el suport tècnic dels 32 euros, cosa que pot anticipar caigudes addicionals fins als 29,50 euros, segons comenten els analistes de 'Bolsamanía'. Les accions d'Inditex cauen un 1%, fins a 31,55 euros.

Gràfic diari - Inditex

Noticias relacionadas

contador