• A causa de millors fonamentals, major creixement i moviments corporatius esperats
  • Iberdrola ha superat els 7 euros per acció per primera vegada des de 2008
ep presidenteiberdrola ignacio galan 20170331133603
IBERDROLA.

Iberdrola, Enel i EON són les elèctriques preferides de Goldman Sachs pels propers mesos. Aquests experts consideren que el bon comportament del sector continuarà el 2017.

  • 11,46€
  • -0,61%

En la seva opinió, les elèctriques (companyies de serveis públics) seguiran revalorant-se a causa de la "combinació d'uns millors fonamentals a la indústria, el retorn del creixement operatiu i l'especulació sobre moviments corporatius ('mergers and adquisitions' - M & A)".

Sobre Iberdrola, Goldman reitera el consell de 'compra' i explica que ofereix un "millor creixement que els seus competidors". La seva previsió és que el benefici per acció (BPA) augmenti un 7% fins al 2020 i es beneficiï dels actius que està desenvolupant (eòlics als EUA, xarxes al Regne Unit i també als EUA i plantes de generació a Mèxic".

Goldman afegeix que "l’ús del balanç impulsarà el creixement", ja que anticipa un marge de maniobra de 5.000 milions d'euros a final de 2020. "La gerència d'Iberdrola té un bon historial en l'assignació de capital, cosa que reforça el potencial de creixement de l'empresa", afirmen.

Finalment, aquests experts consideren que Iberdrola és un "actiu d'infraestructures amb una valoració atractiva. El 80% dels seus beneficis provenen d'actius regulats o contractats i cotitza a una ràtio de valor d'empresa/EBITDA esperat per 2018 de 9 vegades, molt més barat que els seus parells totalment regulats". En la seva opinió, Iberdrola és "una manera molt millor d'aconseguir exposició al tema de les infraestructures".

Iberdrola ha superat aquesta setmana els 7 euros per acció per primera vegada des de 2008, la qual cosa demostra el bon moment borsari que viu el grup presidit per Ignacio Sánchez-Galán, que aquesta setmana ha estat notícia al rebre més de 500.000 accions de l'elèctrica, valorades en 3,5 milions d'euros, dins del seu pla de retribució variable.

Noticias relacionadas

contador