• La petroliera lidera els avenços entre els components de l'IBEX 35
  • El potencial alcista que estima sobre l'actual preu de mercat és del 19%
Antonio_Brufau

Els analistes de Morgan Stanley han elevat la seva recomanació sobre Repsol a 'sobreponderar' (comprar) des de 'mantenir' i al mateix temps han augmentat la valoració de les seves accions fins a 17,50 euros des de 14 euros per títol.

  • 15,01€
  • -0,03%

Aquesta pujada de recomanació li ha caigut molt bé a la cotització de la petroliera, que lidera els avenços entre els components de l'IBEX 35, amb una pujada de l’1,7%, fins a 14,70 euros. El potencial alcista que estima Morgan Stanley sobre l'actual preu de mercat és del 19%.

"Repsol aconseguirà una millora substancial del seu flux lliure de caixa: estimem que el seu flux lliure de caixa orgànic augmentarà en 1.100 milions d'euros durant 2016-2018", afirmen aquests experts. Actualment el dividend per acció de Repsol és de 0,8 euros, però la seva previsió és que augmenti fins a 1 euro per títol el 2018.

Morgan Stanley basa aquestes previsions en la seva positiva opinió del negoci de refinació de Repsol, que pot augmentar els seus marges de beneficis durant els propers exercicis i donar suport a la forta generació de flux lliure de caixa. "Som molt positius sobre els alts marges de la refinació", asseguren aquests experts.

Segons la seva opinió, hi ha diversos factors que sostenen les seves bones previsions. En primer lloc, esmenten "el fort creixement de la demanda". En segon lloc, destaquen "la modesta expansió de la capacitat de les refineries". I finalment, s'esmenten les "noves especificacions per al combustible".

Tot això beneficia Repsol d'una manera destacada, ja que el seu negoci de refinació (downstream) és molt important, cosa que donarà suport a la generació del seu flux lliure de caixa. "Esperem que el flux lliure de caixa en 2017 - 2019 sigui generat per complet pel negoci de downstream", afirmen aquests analistes.

A més, esperen que l'agència Standard & Poor's elevi el seu actual ràting de BBB "de manera molt probable durant els propers sis mesos". Si això es produeix, també preveu que l'empresa acabi amb el seu dividend en accions, que provoca una dilució del 4% per als actuals accionistes. En aquest sentit, també anticipa que el dividend per acció pujarà fins a 1 euro el 2018.

CONSELLS NEGATIUS

A més, aquest consell positiu contrasta amb el que va publicar aquest dilluns Deutsche Bank, que va retallar la seva recomanació sobre Repsol fins a vendre i la valoració de les seves accions fins a 12,50 euros. "Després de dos anys de racionament agressiu" pel que fa a inversions i control de costos, el banc alemany va assenyalar que Repsol ha perdut "visibilitat i flexibilitat" pel que fa al seu flux de caixa operatiu, raó principal per explicar la seva retallada de recomanació.

Fa un parell de setmanes, els analistes de Barclays van retallar el seu consell sobre Repsol fins a 'mantenir' des de 'sobreponderar'. "El posicionament industrial de Repsol ha caigut. Les nostres valoracions es basen en les estimacions per 2018 i, sobre aquesta base, la taxa de millora que esperem dels retorns i el flux de caixa lliure per a la companyia ja no es diferencien de la resta de companyies del sector com va ser fa un any", ha assenyalat el banc britànic.

Noticias relacionadas

contador