antonio baños, cup

La CUP no donarà suport a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat catalana: així ho ha fet saber l'organització a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La CUP ha comunicat aquest dimecres a Carme Forcadell, presidenta del Parlament català, que no donarà el seu suport perquè Artur Mas sigui president de la Generalitat. Així ho ha afirmat el seu líder parlamentari, Antonio Baños. Tant la presidenta com Baños s'han reunit dins de la ronda de contactes institucionals iniciats per Forcadell, que tenen la vista posada en el ple d'investidura.

Amb Baños també hi havia Anna Gabriel, també diputada al Parlament català per la CUP, que ha afirmat que els deu representants del seu partit no votaran Artur Mas com a president: «Entre votar Mas i fer descarrilar el procés hi ha un ampli espai polític en el qual les solucions són favorables per a tots». I confien a trobar un candidat òptim en les properes dates: «Volem noms de consens que puguin transmetre la sensació que s'ha passat una pantalla, i no continuar amb noms del passat».

VOT EN CONTRA O ABSTENCIÓ

Encara es desconeix si la CUP votarà en contra en la sessió d'investidura de dilluns que ve o s'abstindrà. Això és al simbòlic, ja que, com ha recordat Baños, a efectes pràctics el resultat serà el mateix: un Artur Mas incapaç de ser president de la Generalitat. Mas necessitaria almenys que dos diputats de la formació li donessin suport amb un «sí» per tornar a ser elegit. Segons informa El Mundo, el més probable és que els deu diputats de la CUP votin «no».

contador