• Segons les negociacions actuals, no hi ha garanties adequades per als bancs i gestores de fons de Regne Unit
ilustracion-brexit
Pixabay

Uns 7.000 fons d'inversió domiciliats a Europa amb clients britànics podrien veure perjudicats pel Brexit tret que la Unió Europea canviï la seva posició respecte a la City de Londres un cop formalitzat el Brexit.

En una presentació recent dels negociadors del Regne Unit amb la seva contrapart a Brussel·les, els negociadors de la Comissió Europea, els britànics van alertar que, tret que Brussel·les permeti als diferents sectors que operen a la City de Londres seguir fent-ho com fins ara un cop formalitzat el Brexit, "almenys inicialment", els interessos financers que Europa té al Regne Unit podrien posar-se en perill.

En un document, al qual ha tingut accés The Guardian, el govern britànic assenyala que el "règim d'equivalència" de la UE, segons el qual els proveïdors del Regne Unit tindrien dret a oferir serveis financers a l'àrea econòmica europea després del Brexit, no cobreix suficients sectors ni ofereix garanties adequades als bancs i gestores de fons de Regne Unit.

Els negociadors britànics estan preocupats per les barreres al comerç que podrien aixecar-se si les dues parts no replantegen les seves posicions amb un "enfocament renovat". "No hi ha un règim d'equivalència d'un tercer país per recolzar els drets d'uns 7.000 fons domiciliats a l'Espai Econòmic Europeu per comercialitzar a clients minoristes del Regne Unit, que avui operen amb el passaport", indicava el document.

De moment, la UE es resisteix i insisteix que no tindrà tracte de favor en les seves negociacions del Brexit sobre els serveis financers. "El que funciona per als proveïdors de serveis financers d'Estats Units haurà de funcionar per al Regne Unit", és la postura de la UE.

Segons The Guardian, si Regne Unit segueix el model de la UE i no garanteix un fàcil accés al mercat britànic a aquests 7.000 fons domiciliats a Europa, sí que els donaria un marge de tres anys perquè poguessin fer els canvis necessaris per poder operar sota els plans actuals que estan sobre la taula.

Noticias relacionadas

contador