ep janet yellen
ALEX WONG - Archivo

Amb l'última i definitiva votació a la Cambra de Representants del paquet d'estímuls d'1,9 bilions prevista per a aquest mateix dimecres, el Departament del Tresor dels EUA ja està començant els treballs previs a la distribució dels estímuls i la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha promès que els governs estatals i locals seran prioritaris.

En concret, Yellen preveu repartir de manera imminent 350.000 milions de dòlars destinats a compensar el dèficit d'ingressos.

"El pla de rescat finançarà una campanya de vacunació massiva. Garantirà que la gent pugui mantenir un sostre sobre el cap i que els xecs de l'assegurança d'atur segueixin arribant al correu", ha explicat en una conferència virtual de la Lliga Nacional de Ciutats. "Durant els pròxims dies, el nostre equip del Tresor treballarà per fer arribar aquesta ajuda de la forma més ràpida possible, i la que produeixi el major impacte", ha postil·lat.

L'ajuda governamental ha estat un dels principals esculls perquè el pla d'estímul del President Joe Biden fos aprovat pel Congrés. La mesura no va rebre suport republicà al Senat i és probable que corri la mateixa sort a la Cambra de Representants.

Els membres del GOP sostenen que l'assignació és un rescat per als estats i municipis mal gestionats, mentre que els demòcrates diuen que és una part important per dur a terme la recuperació.

"Si fem la nostra feina, confio que els nord-americans arribaran a l'altre costat d'aquesta pandèmia, i es trobaran allà amb alguna mesura de prosperitat. Per a finals d'any, espero que les economies de les seves ciutats s'assemblin molt més a les de 2019 que a les de 2020", ha assenyalat Yellen.

Juntament amb l'ajuda estatal i local, el projecte de llei també proporciona una altra infusió de 1.400 dòlars en efectiu als individus, i assigna fons per a la batalla sanitària contra la Covid-19 i un seguit d'altres mesures no relacionades directament amb la pandèmia.

Yellen ha subratllat que el paquet de despeses "no és simplement per combatre incendis i resoldre crisi, sinó per construir un país millor".

contador