donald-trump-soleimani-aurait-du-etre-elimine-il-y-a-longtemps

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha declarat aquest dimarts que el mur fronterer entre el país i Mèxic "està sent pagat, molt amablement, per Mèxic", cosa que, ha explicat, "és un avantatge" per a tots dos països, ja que es tracta d'"una barrera vital per impedir l'entrada de les drogues".

El magnat ha fet aquestes declaracions durant un míting celebrat a Nova Jersey, on les seves paraules han estat molt aplaudides pels seus seguidors, com s'ha pogut veure en les imatges que la cadena Fox ha difós.

"Ens agrada molt Mèxic, el seu president (Andrés Manuel López Obrador) és amic meu i està fent un treball fantàstic, tot i ser una situació difícil, però Mèxic està, de fet, aviat ho esbrinaran, pagant pel mur", ha dit Trump. "El que estem fent és aturar les drogues amb xifres històriques", ha defensat Trump, la idea del mur del qual va sorgir d'una de les seves promeses electorals quan es postulava a la Casa Blanca el 2016.

En tractar-se d'una de les promeses electorals del magnat, Mèxic sempre ha descartat pagar la construcció del mur fronterer, a l'igual que l'anterior govern d'Enrique Peña Nieto.

Les paraules de Trump es produeixen en un moment en què l'Executiu d'Andrés Manuel López Obrador ha hagut de fer front a l'última crisi migratòria en què milers de persones procedents d'El Salvador, Hondures i Guatemala han aconseguit entrar a Mèxic de manera irregular amb l'objectiu d'arribar al nord.

Els Estats Units ha amenaçat en diverses ocasions amb imposar sancions aranzelàries i econòmiques a Mèxic i als països emissors si no feien alguna cosa per contenir el flux migratori que l'Administració Trump ha qualificat d'"invasió".

Noticias relacionadas

contador