donald, trump

El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat aquest dilluns que el servei d'Immigració i Control de Duanes (ICE, segons les seves sigles en anglès) començarà la setmana que ve a deportar milions de migrants que es troben als Estats Units de forma il·legal.

"La propera setmana, l'ICE començarà el procés de deportar milions d'estrangers il·legals que van trobar de manera il·lícita el seu camí cap als Estats Units", ha indicat el mandatari a través del seu compte a la xarxa social Twitter. "Seran deportats tan aviat com entrin", ha recalcat.

El dirigent nord-americà ha aplaudit el treball realitzat per Mèxic "en detenir les persones molt abans d'arribar a la nostra frontera sud" i ha subratllat que Guatemala s'està preparant per signar un tercer acord de seguretat.

Trump també ha assegurat que els demòcrates són "els únics que no faran res". "Han de votar per desfer-se del buit legal i arreglar l'asil! Si és així, la crisi fronterera acabarà ràpidament!", ha afegit.

El president dels Estats Units ha criticat recentment El Salvador, Guatemala i Hondures per les caravanes de milers dels seus ciutadans cap a Mèxic per intentar creuar la frontera dels Estats Units.

L'Administració de Trump ha anunciat aquest dilluns la seva intenció de desviar permanentment a altres partides 550 milions de dòlars (uns 490 milions d'euros) que estaven destinats a ajudes per a països de l'Amèrica Central.

S'estima que als Estats Units hi ha un total de 12 milions d'immigrants indocumentats, que arriben principalment de Mèxic i Amèrica Central.

Mèxic i els Estats Units van arribar a un acord pel qual el govern mexicà va accedir a rebre migrants centreamericans que busquen asil en territori nord-americà fins que els seus casos siguin atesos als tribunals nord-americans.

Noticias relacionadas

contador