stanley fisher fed

La representació nord-americana al Fòrum de bancs centrals de Sintra es va deslluint a cada minut que passa. El president de la Fed, Jerome Powell, no acudirà a l'esdeveniment (entre avui dimarts i demà dimecres se celebra la reunió de tipus de la Reserva Federal) i, al seu lloc, estava previst que assistís l'expresidenta de la Fed, Janet Yellen, tal com figurava al programa.

No obstant això, Yellen ha caigut també dels plans i al seu lloc, el panell d'aquesta tarda estarà integrat per Mark Carney (governador del Banc d'Inglatrerra); Mario Draghi (president del BCE) i Stanley Fischer, ex-vicepresident de la Fed, que assistirà en substitució d'aquesta.

L'agenda des de Portugal arrenca avui dimarts amb Mario Draghi, que oferirà el discurs introductori a les 10 hora espanyola. Després parlarà Luis de Guindos, vicepresident del BCE, qui donarà pas el primer panell sobre la 'onvergència real de la Unió Econòmica i Monetària, i en què participaran diversos professors de les universitats de Nova York, Sydney i Maryland.

A les 12 hores, Peter Praet, execonomista en cap del BCE, parlarà sobre la política monetària única i donarà pas a un panell (12:30 hores) moderat per Philip Lane, economista en cap del BCE, durant el qual es debatrà sobre els primers 20 anys de la Unió Econòmica i Monetària. En aquest panell participa el propi Peter Praet.

A la tarda, a les 16 hores, tindrà lloc el plat fort del dia amb l'esmentat panell sobre política monetària en el qual participen Carney, Draghi i Fischer, i que serà moderat per la periodista de Financial Times, Clara Jones.

contador