trumpcbpierde

El president dels EUA, Donald Trump, ha deixat clara la postura del seu Govern davant un rebrot de la Covid-19. "No tancarem el nostre país" si hi ha una segona onada d'infeccions per coronavirus, ha declarat.

"La gent diu que és un escenari molt diferent", va dir Trump quan se li va preguntar sobre una segona onada durant un recorregut per una fàbrica de Ford a Michigan.

“Apagarem els incendis. No tancarem el país", va dir l'inquilí de la Casa Blanca. “Podem apagar els incendis. Ja sigui una brasa o una flama, l'apagarem. Però no ens plantegem clausurar el nostre país ".

Trump ha declarat anteriorment que pot haver-hi "brases" de la pandèmia que persisteixin als EUA passat l'estiu, però que seran erradicades. Els experts en salut, inclosos els de l'administració Trump, han dit que el virus probablement continuarà propagant-se durant la tardor i l'hivern, i pot ser encara més difícil de combatre quan comenci la temporada de grip.

El Dr. Anthony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses i membre del grup de treball del coronavirus de la Casa Blanca, va declarar a 'The Washington Post' aquesta setmana que "no té dubtes" que hi haurà noves onades de contagis.

"El virus no desapareixerà", va declarar al Post. "És un virus altament transmissible. En qualsevol moment, és en un lloc o un altre. Mentre aquest sigui el cas, existeix el risc de ressorgiment".

"NO DONARÉ EL PLAER QUE EM VEGIN PORTAR MÀSCARA"

Durant la visita a la planta de Ford, el líder nord-americà ha assegurat que no donarà a la premsa "el plaer" de veure'l amb una màscara, utilitzades per a prevenir un possible contagi de la COVID-19, tot i que en va fer servir

Trump sí que ha portat màscara durant la visita --blau marí i amb el segell presidencial, concretament--, però no ha volgut portar-la davant de les càmeres, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

contador