ep un security council meeting on venezuela
-/US Department of State/dpa

El secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, ha mostrat un cop més el seu suport al president "encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó i ha assegurat que el president veneçolà, Nicolás Maduro "no podrà robar més el poble de Veneçuela" gràcies al seu nou líder.

"Tal com ha establert Juan Guaidó, Maduro no podrà seguir robant el poble de Veneçuela els seus somnis i oportunitats. És per això que els Estats Units ha respost a la seva crida mitjançant l'enviament d'ajuda humanitària a un magatzem a Colòmbia a prop de la frontera amb Veneçuela per ajudar a la gent la qual Maduro està matant de fam", ha establert el secretari d'Estat en el seu compte personal de Twitter.

Per la seva banda, Juan Guaidó ha llançat una campanya a les seves xarxes socials per "conscienciar" la societat veneçolana sobre la situació d'emergència humanitària al país i la importància que els combois amb assistència humanitària procedents dels Estats Units arribin al territori veneçolà.

"El nostre objectiu és que un cop superada l'emergència, cada veneçolà pugui ser lliure i no depengui de l'Estat per sobreviure. No ens detindrem davant els que neguen la crisi, són precisament ells els responsables d'haver-la generat", ha establert Guaidó.

Aquest mateix diumenge, l'oposició veneçolana ha posat en marxa la Xarxa Ajuda i Llibertat i ha començat ja a allistar voluntaris per repartir l'ajuda humanitària oferta pels seus aliats exteriors, amb els Estats Units al capdavant, per pal·liar una crisi que neguen des del govern de Maduro.

El govern veneçolà ha impedit l'entrada de l'ajuda humanitària enviada pels governs aliats de Guaidó després que aquest anunciés la instal·lació de tres centres d'apilament a les fronteres amb Brasil i Colòmbia -Las Tienditas- i un tercer, al Carib.

Aquest diumenge Guaidó ha anunciat que durant els pròxims dies s'instal·laran altres dos centres d'apilament per rebre l'ajuda humanitària, un d'ells a Colòmbia.

"Podem salvar vides a Veneçuela amb aquesta ajuda humanitària. Durant els propers dies s'instal·laran formalment els altres dos punts de recollida", ha indicat Guaidó després de participar en una oració Gran Rosari per Veneçuela a l'Església Nostra Senyora de Guadalupe de Caracas.

Així mateix, Guaidó ha assegurat que mantenen contactes amb el govern dels Països Baixos per habilitar el centre d'apilament al Carib. "Estem acabant de tancar amb el govern d'Holanda el centre d'apilament al Carib. I hi haurà un quart punt a un altre lloc de Colòmbia", ha explicat.

A més, ha revelat que per a la manifestació prevista per al 12 de febrer hi haurà cinc punts de sortida que seran anunciats en qüestió d'hores.

Veneçuela es troba sumida en una crisi política des que el 23 de gener el president de l'Assemblea Nacional, l'opositor Juan Guaidó, s’autoproclamés president encarregat del país per no reconèixer el nou mandat del president Nicolás Maduro. Els Estats Units va reconèixer Guaidó com a president legítim i va advertir que hi ha diverses opcions "sobre la taula", incloent-hi una intervenció militar.

Noticias relacionadas

contador