Mike Pence Vicepresidente Estados Unidos

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha assegurat aquesta matinada que els EUA "no busca una confrontació amb la Xina". "Busquem un terreny equilibrat, mercats oberts, comerç just i respecte pels nostres valors", ha assegurat durant un discurs. Va haver-hi nous desenvolupaments en la disputa comercial entre els dos països: Pequín va oferir comprar 20.000 milions en productes agrícoles nord-americans durant el primer any si l'administració Trump accedeix a un acord comercial parcial.

"No busquem contenir el desenvolupament de la Xina. Volem una relació constructiva amb els líders de la Xina, com la que hem gaudit des de fa generacions amb la població de la Xina", ha indicat.

D'aquesta manera, ha reiterat que les relacions entre els dos països "han de ser consistents amb la justícia, el respecte mutu i les normes internacionals del comerç" i ha lamentat que el PCX "sembli resistir-se a una veritable obertura o una convergència amb les normes globals".

"Seguirem negociant de bona fe amb la Xina per aconseguir reformes estructurals llargament esperades en la nostra relació econòmica", ha dit, abans de recordar que el mateix Trump s'ha mostrat aquest dijous optimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord.

"Trump ha forjat una forta relació personal amb el president (de la Xina) Xi (Jinping). Sobre aquesta base, seguirem buscant formes d'enfortir la nostra relació per al benefici de tots dos pobles", ha indicat.

Finalment, Pence ha incidit que les autoritats nord-americanes "creuen ferventment" que els dos països "poden i han de treballar per compartir un futur pacífic i pròsper junts".

Noticias relacionadas

contador