france etats unis usa flags drapeaux

L'ocupació al sector privat dels Estats Units s'ha recuperat lleument al setembre i ha creat 208.000 llocs de treball, segons l'informe de la consultora privada ADP. La xifra s'ha situat per sobre de les estimacions del consens, que n'anticipaven una dada a nivell dels 200.000, i per sobre de les d'agost, revisades a l'alça fins a les 185.000.

Pel que fa a la mida de l'empresa, les petites, i en concret les que tenen entre 1 i 19 treballadors, van registrar un increment de 45.000 llocs de treball. En el cas de les companyies amb entre 20 i 49 treballadors, van augmentar les contractacions en 13.000, enfront els 72.000 de l'informe de l'agost.

Les entitats de mida mitjana i d'entre 50 i 249 treballadors també van veure créixer les seves nòmines en 61.000, mentre que les de 250-499 treballadors van crear uns 29.000 llocs de treball en comparació amb els 21.000 destruïts al mes anterior. Finalment, les empreses de més de 500 empleats van generar 60.000 nous llocs de treball, 9.000 més que fa a l'agost.

Per sectors, la construcció no va afegir nous llocs de treball, mentre que les nòmines en feines relacionades amb la mineria van caure en 16.000. Així mateix, el sector manufacturer va destruir uns 13.000 llocs de treball al darrer mes.

Al sector serveis, en canvi, el sector de transports i utilities va afegir 147.000 noves nòmines, mentre que altres com l'educació i l'oci i l'hostaleria van repuntar per sobre de 30.000. Per part seva, els serveis professionals i els negocis van crear 57.000 nous llocs de treball. Finalment, tant les activitats financeres com els serveis d'informació van experimentar retallades de 16.000 i 19.000 llocs de treball, respectivament.

“Hi ha senyals que la gent torna al mercat de treball. Estem en un període de transició durant el qual continuarem veient un augment constant de l'ocupació. La demanda dels empresaris continua sent sòlida i l'oferta de treballadors està millorant... ara per ara”, ha indicat Nela Richardson, economista en cap d'ADP.

Per als experts de Pantheon Macroeconomics, és "difícil de prendre seriosament" aquest informe. "Aquesta és la segona ronda de dades d'ADP amb la nova metodologia; a l'agost, la seva impressió de 132.000 va ser seguida per un augment de 308.000 en la xifra oficial de nòmines privades", assenyalen des de la companyia britànica.

"No és un gran començament, encara que ADP diu que no està tractant de predir les xifres oficials de nòmines. No tenim manera de saber com de bé funciona el nou model, perquè les dades històriques publicades per ADP han estat subjectes a revisions; no sabem quines haurien estat les xifres al punt inicial de publicació, dos dies abans de les xifres oficials de nòmines", afegeixen aquests experts.

Pantheon assegura que "ignoren" aquest informe "a efectes de previsió de les nòmines i us suggerim encaridament que ho feu vosaltres també". "És possible que amb el temps quedi clar que les dades tenen valor, però aquest judici no es pot fer ara. De vegades, és probable que sigui "correcte", però l'important és la coherència." L'informe d'ADP genera molta publicitat per ADP, però no és clar que sigui molt útil per a ningú més", sentencien.

Noticias relacionadas

contador