tether billete dolar
BOLSAMANIA

Una investigació de diversos fiscals dels Estats Units tracta d'esbrinar si els executius que estan darrere del tether van cometre frau bancari durant les primeres etapes de la 'moneda digital', segons avança Bloomberg. Les indagacions tenen com a objectiu dirimir si es va ocultar informació als bancs sobre la vinculació de certes transaccions amb la moneda digital.

La possibilitat de càstig amb càrrecs penals seria un punt d'inflexió en l'ofensiva de l'Executiu nord-americà contra les criptodivises i que s'acarnissa, en primera instància, amb el tether, una de les més estables de tot el mercat.

"Tether manté de forma rutinària un diàleg obert amb les forces de l'ordre, incloent-hi el Departament de Justícia, com a part del nostre compromís de cooperació i transparència", ha dit l'empresa en un comunicat.

Els fiscals federals han anat informant a les persones implicades i investigades del desenvolupament de les indagacions, que podrien oficialitzar com un cas que arribi als jutjats durant les pròximes setmanes, segons informen Bloomberg persones properes a l'empresa.

El tether es va emetre per primera vegada el 2014 com a solució al problema del mercat de les monedes digitals ja que els bancs no volien obrir comptes per als intercanvis amb aquest tipus de divises, tement la seva vinculació amb el tràfic de dorgues, els ciberatacs i el terrorisme. En acceptar el tether, les borses podrien oferir als operadors una forma d'aparcar els seus saldos sense estar exposats a la volatilitat el bitcoin.

Però la part corporativa de tether necessitava els bancs per guardar els diners i fer les transaccions amb els clients. Una de les primeres entitats amb les quals hi va haver problemes va ser Wells Fargo, la qual va acabar denunciant la companyia pel bloqueig de transferències que havien sol·licitat a través de bancs taiwanesos.

En la demanda, tether exposava que el banc sabia o hauria d'haver sabut que s'estaven usant dòlars nord-americans per comprar tokens digitals, però al poc temps van abandonar la lluita judicial.

Així mateix, en el curs de la investigació que dura des de 2018, els fiscals han examinat si els comerciants van usar tethers per impulsar el bitcoin al seu ral·li èpic el 2017.

Però aquest no ha estat l'única topada amb els reguladors. En febrer, Bitfinex i diverses filials de tether van acordar pagar 18,5 milions de dòlars per resoldre les reclamacions de la fiscal general de Nova York, Letitia James, en què es parlava que aquestes empreses ocultaven pèrdues i mentien dient que cada token estava recolzat per un dòlar nord-americà. Aquestes companyies no tenien accés a bancs on tenir un repositori dinerari, però mai van arribar a admetre ni negar les acusacions, tot i el pagament de la sanció.

contador