ep el presidente de estados unidos donald trump se dirige a sus simpatizantes en el sharon l morris
Joe Burbank/TNS via ZUMA Wire/dp / DPA

La Cambra de Representants dels Estats Units, similar al Congrés espanyol i que està controlada pel Partit Demòcrata, ha aprovat la resolució per començar la fase pública del procés de destitució (impeachment) contra Donald Trump.

Els demòcrates han decidit iniciar aquest procediment després de publicar-se les pressions que va exercir el president nord-americà sobre el seu homòleg ucraïnès per investigar les activitats del fill de Joe Biden, el seu principal rival en la carrera cap a la Casa Blanca, a Ucraïna.

La resolució ha estat aprovada per 232 vots a favor i 196 en contra i servirà per establir la següent fase d'aquest procés, les possibilitats d'èxit són escasses perquè els republicans controlen el Senat, la cambra competent per destituir el president.

A partir d'ara, s'autoritza la publicació de les transcripcions d'entrevistes a porta tancada realitzades pel Comitè d'Intel·ligència i s'estableix com el Comitè passarà a audiències públiques. També es permetrà que Trump i els seus advocats hi participin una vegada que la investigació de judici polític es traslladi al Comitè Judicial.

A més dels funcionaris d'Intel·ligència que han acusat de manera anònima Trump en escoltar la seva conversa amb el president d'Ucraïna, William Taylor, l'ambaixador interí dels EUA al país, va testificar la setmana passada que Trump va condicionar una ajuda de 400 milions de dòlars al país a canvi que Volodymyr Zelensky investigués a Biden.

Per la seva banda, Trump ha considerat en diverses ocasions que la trucada a Zelensky va ser "perfecta" i que es tracta d'una altra "caça de bruixes" iniciada pels demòcrates per intentar torpedinar la seva reelecció en els comicis presidencials que se celebraran d'aquí a un any als EUA.

Noticias relacionadas

contador