ep brian deese futuro director del consejo economico nacional de estados unidos
GOBIERNO DE ESTADOS UNIDOS

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha triat Brian Deese com a futur director del Consell Econòmic Nacional amb el mandat exprés d'ajudar a la pròxima Administració a "treure els Estats Units de l'actual recessió econòmica".

"Brian es troba entre els servidors públics més provats i reeixits del país: una veu de confiança amb la qual puc comptar per ajudar-nos a acabar amb aquesta crisi econòmica, per construir una economia millor que inclogui tots i per tallar l'amenaça del canvi climàtic d'una forma que generi llocs de treball nord-americans ben pagats", ha subratllat Biden en un comunicat.

D'aquesta manera, Deese substituirà en el càrrec Larry Kudlow, que està en el càrrec des de l'abril de 2018, quan l'encara president nord-americà, Donald Trump, el va nominar per succeir Gary Cohn.

El càrrec del director del Consell Econòmic Nacional implica assumir el màxim òrgan consultiu en matèria econòmica del Govern dels Estats Units. Deese haurà d'assessorar el president en política econòmica internacional i nacional i coordinar l'agenda econòmica de l'Executiu.

Deese va ser assessor sènior a la Casa Blanca durant la presidència de Barack Obama i és un defensor de l'Acord de París contra el canvi climàtic. Durant l'Administració del 44è president nord-americà també va ocupar altres càrrecs, com a assistent especial en matèria de política econòmica, sotsdirector del Consell Econòmic Nacional i sotsdirector de l'Oficina d'Administració i Pressupost.

Després del seu pas per la Casa Blanca, Deese va fitxar per la gestora BlackRock com a màxim responsable d'inversions sostenibles, càrrec que segueix exercint.

Noticias relacionadas

contador