ep recursovolkswagen 20180510095807
Europa Press

El grup automobilístic Volkswagen ha anunciat una reorganització dels seus centres de producció, en línia amb l'estratègia d'electrificació que està duent a terme, alhora que ha comunicat la seva intenció de construir una nova factoria a Europa de l'Est a partir de 2022.

Aquestes són algunes de les conclusions de la reunió mantinguda aquest divendres per part del consell de vigilància de la corporació, durant la qual s'ha confirmat que les plantes d'Emden i Hannover es convertiran i passaran a fabricar vehicles elèctrics i produiran models de la família ID a partir del 2022.

El responsable de Producció de Volkswagen, Oliver Blume, ha explicat que la companyia està treballant perquè les seves plantes estiguin més en forma de cara al futur i ha destacat que es maximitzaran les sinergies, mitjançant la fabricació creuada de marques a les fàbriques.

Així, a Emden s’acoblaran cotxes petits i sedan de diferents marques del grup, mentre que Hannover s'especialitzarà en la producció del ID Buzz, alhora que també muntarà vehicles amb motors convencionals.

Per la seva banda, la fabricació del Volkswagen Passat es traslladarà a la planta de Skoda a Kvasiny (República Txeca), on es fabricarà juntament amb els Skoda Superb i Kodiaq a partir del 2023, mentre que els Skoda Karoq i Seat Ateca deixaran aquesta fàbrica per fabricar-se en una nova factoria "multimarca" del grup, que està buscant una localització a Europa de l'Est.

Davant aquesta reorganització el president del comitè d'empresa la companyia, Bernd Osterloh, s'ha mostrat "orgullós" que s'hagi pogut localitzar a Alemanya la fabricació a gran escala de models electrificats a les plantes del grup.

Osterloh ha destacat que la transformació cap a la nova mobilitat representa "reptes enormes" per la força de treball i per al conjunt del sector de l'automòbil i va afirmar que Volkswagen està donant forma a aquests reptes i està enviant un "missatge clar" a tota la indústria.

Així, ha apuntat que el principal criteri per a aquesta reorganització industrial ha estat la utilització òptima de la capacitat productiva instal·lada, i alhora ha recordat que el consorci té l'objectiu d'augmentar un 30% la seva productivitat fins al 2025.

Noticias relacionadas

contador