vladimir putin  2017 01 17
Wikimedia Commons

El president rus, Vladímir Putin, ha negat aquest dijous la intromissió de Rússia en la disputa comercial entre els Estats Units i la Xina, segons ha recollit l'agència de notícies russa Sputnik.

"És una disputa entre les majors economies del planeta (...) Hi ha un gran nombre de qüestions peculiars, relacionades amb la cooperació actual entre dos estats (...) són relacions molt peculiars i, per descomptat, no tenim per què immiscir-nos en el procés de converses, ni tan sols des de l'òptica del sentit comú", ha assenyalat Putin en una entrevista per al canal de televisió Mir.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha imposat nous aranzels als productes xinesos, al qual la Xina ha contestat amb gravamens similars als productes nord-americans i ha obert així una guerra comercial que, segons el Fons Monetari Internacional (FMI), podria costar uns 400.000 milions de dòlars a l'economia mundial el 2020.

Washington va anunciar divendres passat que va estendre el termini perquè els exportadors xinesos puguin introduir els seus productes sense càrregues fiscals addicionals. Els productes exportats abans del 10 de maig, podran entrar als Estats Units entre l'1 i el 15 de juny sense patir l'aranzel del 25 per cent.

Noticias relacionadas

contador