• Des de començaments d'any acumulen una pujada superior al 100%
deutsche bank

Les assegurances de crèdit (CDS) per protegir-se d'un possible impagament de Deutsche Bank tornen a pujar aquest divendres pel temor que inspira la sanció que els EUA pot imposar al banc alemany. Però no és res de nou. De fet, reforça la tendència que es ve veient durant tot el 2016.

En concret, avui divendres, i després de conèixer-se la multa que les autoritats nord-americanes podrien posar al banc, els CDS a cinc anys sobre el deute sènior de l'entitat es disparen un 7%, fins als 210 punts bàsics, segons les dades recollides per Bloomberg a partir de la plataforma CBIN. Aquesta reacció concorda amb la que estan registrant les accions del banc en borsa, on cauen un 7%, fins als 12,21 euros.

Tot i que aquesta pujada reflecteix el temor per l'impacte que podria suposar una sanció que podria pujar a 14.000 milions de dòlars -uns 12.500 milions d'euros, quan el seu valor en borsa és de 16.900 milions d'euros- la veritat és que la tendència dels CDS no és nova. Des de començaments d'any es disparen un 120%, des dels 96 punts a què van tancar el 2015.

Cap CDS dels altres grans bancs europeus registra un comportament similar. Els que més se li acosten són els de Royal Bank of Scotland (RBS), que pugen un 86%, fins als 109,5 punts. En el cas dels dos grans bancs espanyols, la seva evolució contrasta encara més, ja que baixen. Els CDS de BBVA retrocedeixen un 9,5% el 2016, fins als 118 punts bàsics, i els del Santander, un 6%, fins als 128 punts.

Les assegurances de crèdit són utilitzades pels inversors o bé per cobrir una posició que tenen en bons d'aquesta companyia o banc o bé per cobrir una inversió en les accions d'aquesta mateixa societat -i fins i tot la inversió en un sector o país concret-. Quan puja el preu del CDS reflecteix que els inversors estan comprant aquesta protecció perquè ha sorgit una amenaça o perill que incrementa els riscos. Com el que està passant ara amb Deutsche Bank i la possible sanció a la qual s'enfronta als EUA.

contador