• Aquest servei de 'carsharing' se sumarà als altres dos que ja estan en marxa a la capital espanyola, car2go i emov
javier mateos consejero delegado zity

Ferrovial Serveis i Renault han presentat Zity, el seu nou servei de 'carsharing' a Madrid, que començarà a operar el proper mes de desembre dins el perímetre de la M-30 i al qual s'afegiran algunes zones addicionals. Zity serà competidor directe d'altres serveis de cotxe compartit ja en funcionament a la capital: car2go i emov.

  • 28,92€
  • 0,28%
  • 48,55€
  • 1,15%

Segons ha informat la companyia en un comunicat, el servei utilitzarà una flota de 500 unitats del model elèctric Renault ZOE 40, amb una autonomia homologada de 400 quilòmetres i valorat amb 5 estrelles de les proves de seguretat d'Euro NCAP.

Així, el projecte combina les capacitats de Ferrovial a l'àmbit dels serveis urbans i el desenvolupament respectuoses amb el medi ambient, juntament amb l'experiència de la marca automobilística francesa, líder de vendes de vehicles elèctrics a Espanya i a Europa, segons afirma la pròpia empresa a l'esmentada nota.

Aquest servei de 'carsharing' se sumarà als altres dos que ja estan en marxa a la capital espanyola, car2go i emov, promoguts per Daimler i pel Grup PSA, respectivament. Amb la seva aliança, Ferrovial i Renault pretenen "combinar" l'experiència del grup que presideix Rafael del Pino en serveis urbans amb què compta el fabricant a l'àmbit del vehicle elèctric.

El grup de construcció i serveis emmarca la seva entrada al projecte en la seva aposta per la mobilitat sostenible i en la seva estratègia de posicionar la seva divisió de serveis als nous negocis generats al voltant d'ella. En aquest sentit, Ferrovial, a través de la seva filial britànica de serveis Amey, promou actualment un prototip de vehicle autònom amb la finalitat que contribueixi a millorar els serveis de manteniment urbans que presta el grup. El passat mes de maig, aquest projecte va aconseguir finançament de l’Innovate UK, l'agència estatal d'innovació del Regne Unit.

De la seva banda, Renault se suma així a l'aposta que altres fabricants automobilístics estan fent pels serveis de cotxe compartit a les grans ciutats amb la seva oferta de vehicles elèctrics.

Javier Mateos és el conseller delegat de Zity. Enginyer Industrial per la Universitat d'Extremadura i màster en Gestió Directiva per l'Institut d'Empresa, es va incorporar a Ferrovial el 2007 i compta amb més de deu anys d'experiència al sector dels serveis a ciutats, la mobilitat i les infraestructures.

Noticias relacionadas

contador