ep logotipo de daimler
Marijan Murat/dpa

Daimler pagarà una multa de 2.200 milions de dòlars (1.900 milions d'euros) als Estats Units com a part d'un acord per tancar una investigació de l'administració i reclamacions de 250.000 propietaris de vehicles per alterar les emissions dels seus vehicles dièsel.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, aquest acord civil és per a resoldre totes les demandes associades a l'ús d'un programari il·legal per eludir les normes d'emissions, però encara queda pendent l'aprovació última del Tribunal del Districte de Columbia.

Daimler afronta unes despeses de 1.500 milions de dòlars (1.270 milions d'euros) en relació amb les multes civils i amb els costos relacionats amb mesures vinculades a compensar l'impacte sobre el medi ambient d'aquest cas.

A més, l'empresa també estima un impacte de 700 milions de dòlars (591 milions d'euros) vinculat al cost de l'acord sobre la demanda col·lectiva presentada pels clients afectats al país, xifra que inclou els honoraris dels advocats (70,4 milions d'euros). La companyia també anticipa costos "a la part mitjana dels tres dígits" relacionats amb altres punts de l'acord.

La corporació que dirigeix Ola Källenius va assenyalar que aquests costos tindran un impacte sobre el flux de caixa lliure del negoci industrial de la companyia durant els pròxims tres anys, encara que el principal efecte es notarà durant els propers dotze mesos.

La multinacional alemanya va destacar que l'aprovació per part de les autoritats estatunidenques de l'acord en relació amb el programari dels 250.000 vehicles dièsel representa un "pas important" cap a la resolució dels casos pel dièsel.

Dins de l'acord i de manera addicional a les multes civils, l'empresa haurà de gastar 875 milions de dòlars (738,5 milions d'euros) en accions orientades a millorar el sistema de compliment de l'empresa i posar en marxa un programa de modificació de les emissions d'alguns models dièsel.

"La companyia també durà a terme mesures de mitigació a tot el país i a més oferirà finançament per a d'altres iniciatives de reducció d'emissions d'òxids de nitrogen a l'Estat de Califòrnia", va explicar Daimler.

Noticias relacionadas

contador