sidney australia

Austràlia ha entrat a la seva primera recessió en gairebé 30 anys mentre el país lluita contra el rebrot de Covid-19.

El PIB es va desplomar un 7% durant els primers tres mesos de l'any, la caiguda més forta des dels registres que daten de 1959. Això, després de registrar una reculada del 0,3% el trimestre anterior.

L'enfonsament en bloc de l'economia, causat pels confinaments relacionats amb el coronavirus, s'ha suavitzat gràcies a uns estímuls fiscals sense precedents per intentar mantenir les empreses obertes i la remuneració dels treballadors.

Els economistes del Commonwealth Bank of Austràlia van dir en una nota: "Ningú no hauria de sorprendre's especialment que la producció caigui bruscament quan es tanquen grans àrees de l'economia. Aquesta va ser una contracció manufacturada resultat directe de les decisions polítiques per limitar la propagació de la Covid-19".

SIGNE MIXT A L'ÀSIA

Les borses asiàtiques han viscut aquest dimecres una jornada mixta, amb alces de més de l'1,5% a l'índex ASX australià, i pujades també al Nikkei (+0,4%). Les places xineses, en canvi, han baixat, si bé molt moderadament.

"Els mercats asiàtics han assumit un to positiu, inspirant-se en els guanys de Wall Street d'aquest dimarts", assenyala Jingyi Pa, estrateg de mercat d'IG a Singapur. "Encara que l'economia estatunidenca no és ni de lluny com estava abans del cop de la Covid-19, les evidències d'una recuperació contínua, no obstant això, funcionen a favor de mantenir l'optimisme cautelós i el repunt de les accions", afegeix.

Wall Street va acabar la sessió d'ahir amb alces del 0,7% al Dow i l'S&P, i de més de l'1% al Nasdaq.

Noticias relacionadas

contador